Ο αξιοσέβαστος κ. John Wayne Gacy (IV)

Προηγούμενο

john_gacy.jpg

Της Νίνας Κουλετάκη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Το μυστικό βρισκόταν στην παιδική ηλικία του Gacy
Ο πατέρας του Gacyήταν αρκετά βάναυσος με το αγόρι.Αλκοολικός και βίαιος, έτρεφε ιδιαίτερη αντιπάθεια για τους ομοφυλόφιλους, την οποία εξέφραζε με κάθε τρόπο. Αντιπαθούσε τον JohnWayne που ήταν φιλάσθενος και συχνά τον κατηγορούσε πως ήταν ομοφυλόφιλος ή πως θα γινόταν τέτοιος, αφού κρυβόταν όλη τη μέρα στα φουστάνια της μητέρας και των αδελφών του.Ντρεπόταν που ο γιος του δεν ήταν ένα δυνατό αγόρι που ασχολούταν με τα σπορ, αλλά προτιμούσε τη συντροφιά των γυναικών της οικογένειας.Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό συμβάν, όπως το θυμούνται οι αδελφές του, είναι το εξής.Κάποια μέρα ο πατέρας του Gacy τον πήρε μαζί του για ψάρεμα, θέλοντας να τον κάνει να αποκτήσει «αντρικά» ενδιαφέροντα.Όταν απέτυχαν να πιάσουν ψάρια, του επετέθη λεκτικά αλλά και φυσικά, τον αποκάλεσε «αδερφή» και του έριξε το φταίξιμο για την αποτυχία στο ψάρεμα.

2. Υπερφυσικά γεγονότα?
6a.jpgΤην άνοιξη του 1979, το σπίτι του Gacy, στον αριθμό 8213 της WestSummerdale, είχε γίνει ερείπια.Μόλις μεταφέρθηκαν τα μπάζα, μετετράπη σε ένα λασπώδες, άδειο οικόπεδο που συνέχιζε να θυμίζει στη γειτονιά το τέρας που είχε ζήσει εκεί, ανάμεσά τους.Όλα τα υπολείμματα του σπιτιού είχαν μεταφερθεί, ακόμα και η τελευταία πλάκα από το δρομάκι που οδηγούσε στην είσοδο, ή το τελευταίο τούβλο από το μπάρμπεκιου, όμως οι τουρίστες, κυνηγοί του μακάβριου, συνέρεαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές, διαταράσσοντας την ηρεμία και ησυχία της γειτονιάς. Οι κάτοικοι της περιοχής πίστευαν πως σιγά-σιγά, όταν χαθεί και το τελευταίο τούβλο, όταν η ισορροπία του εδάφους αποκατασταθεί και το γρασίδι σκεπάσει τα τελευταία ίχνη, η ορδές των επισκεπτών θα σταματούσαν και η γειτονιά θα ηρεμούσε. Όλα αυτά έγιναν, όμως το γρασίδι δεν φύτρωσε εκεί που άλλοτε στεκόταν το σπίτι του JohnWayneGacy.Ακόμα και μετά από 18 μήνες από την κατεδάφιση του σπιτιού, η γη παρέμενε περίεργα άγονη.Κάποια αγριόχορτα είχαν εμφανιστεί κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου, εκεί που βρισκόταν το σπίτι και είχαν θαφτεί τα πτώματα των θυμάτων, παρέμενε χωρίς ίχνος βλάστησης, παρά το ότι δεν υπήρχε καμιά λογική εξήγηση γι αυτό.

Κάποιοι, προσπαθώντας να εξηγήσουν λογικά το φαινόμενο, είπαν ότι, ενδεχομένως, ο ασβέστης που είχε χρησιμοποιήσει ο Gacy, είχε καταστρέψει το έδαφος, όμως αυτό αμφισβητήθηκε από τους αστυνομικούς που είχαν λάβει μέρος στις εκσκαφές των πτωμάτων, λέγοντας ότι η ποσότητα που είχε χρησιμοποιηθεί δεν ήταν δυνατόν να έχει προξενήσει τέτοια ζημιά.Οι ρηχοί τάφοι στους οποίους βρέθηκαν τα πτώματα είχαν σκαφτεί σχολαστικά και, αργότερα, είχε χρησιμοποιηθεί και ένας εκσκαφέας ο οποίος είχε σκάψει σε βάθος 8 με 10 πόδια, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν υπήρχαν άλλα πτώματα εκεί.Το έδαφος είχε ανακατευτεί επαρκώς, και η μικρή ποσότητα ασβέστη που είχε χρησιμοποιήσει ο Gacy, δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει αυτή την καταστροφή.Επιπλέον, στο γκαράζ και στο δωμάτιο αναψυχής που βρέθηκαν τα άλλα δύο πτώματα, δεν είχε χρησιμοποιήσει ασβέστη, κι όμως η έλλειψη βλάστησης και από εκεί ήταν παντελής.

Ήταν σαν οι φρικτές πράξεις που είχαν συντελεστεί εκεί, να άφησαν ένα υπερφυσικό σημάδι στον τόπο, που δεν επέτρεπε στο γρασίδι να φυτρώσει και στα γεγονότα να ξεχαστούν.Το μυστήριο του άγονου εδάφους διήρκεσε μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι που το οικόπεδο πουλήθηκε και ένα καινούριο σπίτι χτίστηκε σ’ αυτό.Οι νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν μέχρι και τη διεύθυνση του σπιτιού, ώστε το στίγμα να σβύσει.Ευτυχώς γι αυτούς οι προσπάθειές τους ευοδώθηκαν και μόλις ολοκληρώθηκε το χτίσιμο το γρασίδι άρχισε πάλι να φυτρώνει.Ο εφιάλτης φάνηκε να έχει τελειώσει.

3. Επιζών
jeffreyrignall.jpgΟ JeffRingall στάθηκε τυχερός και γλίτωσε το θάνατο από τα χέρια του Gacy.Επέζησε μιας συνάντησης μαζί του, όχι χωρίς μεγάλο σωματικό και ψυχικό κόστος, όμως.

Το Μάιο του 1978 ο Ringall περπατούσε στην περιοχή της NewTown του Σικάγο, όταν ένας ευτραφής άνδρας σε ένα αυτοκίνητο τον πλησίασε και προσφέρθηκε να τον πάρει.Ο Jeff ήθελε να αποφύγει τον παγωμένο αέρα και δέχτηκε.Ο άντρας του πρόσφερε μαριχουάνα.

Ξαφνικά ο άντρας του επιτέθηκε και του έχωσε ένα κουρέλι στο στόμα.Ο Jeff έχασε τις αισθήσεις του.Το κουρέλι ήταν ποτισμένο με χλωροφόρμιο και ο οδηγός ήταν ο JohnWayneGacy.Υποθέτοντας ότι ο νεαρός κοιμόταν ο Gacy πήρε το δρόμο για το σπίτι του.Κατά διαστήματα ο Jeff ανακτούσε τις αισθήσεις του και πρόσεχε σημάδια και πινακίδες, πριν τον πάρει είδηση ο Gacy και τον ναρκώσει εκ νέου.Όταν έφτασαν σπίτι, ο Gacy έδεσε και έγδυσε τον «καλεσμένο» του και πέρασε ώρες βασανίζοντάς τον, όπως είχε κάνει με δεκάδες νεαρά αγόρια πριν από αυτόν, τα σώματα των οποίων αποσυντίθονταν κάτω από το σπίτι.

Για κάποιο λόγο, όμως, χάρισε στον Jeff τη ζωή του.Το επόμενο πρωί ξύπνησε κανονικά ντυμένος, αλλά πονώντας παντού, στο Πάρκο Lincoln του Σικάγο.Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, όπου τον κράτησαν για μία εβδομάδα.Ο Jeff ανέφερε την περιπέτειά του στην αστυνομία, αλλά χωρίς στοιχεία για την ταυτότητα του άντρα ή την περιοχή όπου συνέβη το γεγονός, δεν μπόρεσαν κα κάνουν τίποτα.

Ατρόμητος και αποφασισμένος να φέρει τον βασανιστή του ενώπιον της δικαιοσύνης, ο Jeff άρχισε να παραφυλάει στο σημείο που τον είχε πλησιάσει ο οδηγός.Πέρασε ώρες και μέρες καθισμένος στο αυτοκίνητό του, μέχρι που είδε μια μαύρη OldsmobileDelta που αναγνώρισε.Ο Jeff ακολούθησε το αυτοκίνητο μέχρι που έφτασε σε ένα σπίτι, στη Λεωφόρο Summerdale.Χρειάστηκε όμως να περάσουν αρκετές εβδομάδες πριν μάθει πως ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν ο Gacy.Κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική επίθεση, η οποία είχε ήδη πάρει το δρόμο της όταν ο Gacy συνελήφθη για τους φόνους.

Όταν ο Jeff συνειδητοποίησε πόσο κοντά στη μοίρα των άλλων 33 νεαρών είχε βρεθεί, δεν άντεξε.Όταν έδινε κατάθεση στη δίκη του Gacy, ξέσπασε κλαίγοντας με λυγμούς, ακόμη και κάνοντας εμετό.

4. Ο φυλακισμένος JohnWayneGacy
Στη φυλακή ο Gacy έσπρωχνε το χρόνο, περιμένοντας την εκτέλεσή του, αλληλογραφώντας με φίλους,

letter.jpg

letter2.jpg

δεχόμενος επισκέψεις από διάφορους που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του,

photo.jpg

δίνοντας συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους της τηλεόρασης και των εφημερίδων

ressler_gacy.jpg

και ζωγραφίζοντας.Αγαπημένα του θέματα άλλοι διαβόητοι δολοφόνοι, όπως οι AlbertFish, EdGain και CharlesManson, πολιτικοί όπως ο Hitler και ο J.F.K., αλλά και παιδικά θέματα με χαρούμενο ύφος και έντονα χρώματα.Σήμερα οι πίνακες αυτοί πωλούνται πανάκριβα.

art.jpg

5. Ο JohnWayneGacy στον κινηματογράφο

Έχουν γυριστεί δυο ταινίες για την φρικιαστική ιστορία του Gacy.

filmsscenes.jpg

6. Βιβλία σχετικά με το θέμα
Για τον Gacy γράφτηκαν αρκετά βιβλία, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις αναφορές που γίνονται σ’ αυτόν σε έργα που αφορούν σε serialkillers.

books.jpg

7. Μουσική.
Ο SUFJAN STEVENS έγραψε το παρακάτω τραγούδι για τον John Wayne Gacy

8. Ντοκουμέντο
Συνέντευξη του John Wayne Gacy τα Χριστούγεννα του 1969, όταν εργαζόταν ως μάγειρας

9. Πηγές

– Troy Taylor «The Clown Murderer»

-Crime Library «John Wayne Gacy Jr»

12 σκέψεις σχετικά με το “Ο αξιοσέβαστος κ. John Wayne Gacy (IV)”

 1. Και πολύ τέρας ο πούστης ο τζόνης!

  Γαμάτη και η ιστορία με το γρασίδι. Ούτε το γρασίδι δεν ήθελε να φυτρώσει στον τόπο της φρίκης αλλά κάτι μαλάκες γούσταραν να φωτογραφηθούν με τον αυτουργό ή να ακριβοπληρώσουν τα αριστουργήματά του.

  Εκεί πάλι με το γρασίδι, τι θες να πεις «Ο εφιάλτης φάνηκε να έχει τελειώσει.» Τέλειωσε ή όχι;

 2. Μαρή πού πήγε το IV μέρος?? 😛

  Χωρίς πλάκα, το γρασίδι κάτι ξέρει… Έχω ανατραφεί με Στίβεν Κινγκ και πιστεύω ολόψυχα στo embedded memory in house walls.

  Διεξοδικό και απίθανο αφιέρωμα, εύγε!

 3. @Monntag, καλώς ορίσατε! Μάλλον τελείωσε! :p

  @Idάκι, τούτο είναι παιδί μου, έκανα λάθος, στην αρχή το είχα σε 5 μέρη, αλλά μετά τα μεγάλωσα λίγο και τα έκανα 4. Ε, στο τελευταίο είχε μείνει η αρχική αρίθμηση!

 4. Για δες… αυτός ο κλόουν κατι μου θυμίζει… τον κλόουν του «Αυτό». Βρε λες;

 5. den to pisteyo ta zwa bgainoun fotografies me auto to katharma kai xamogeloun ki olas!!tha mporouse na einai thima o gios mias apo autes tis ilithies tis fotografias eleos autoi oi amerikanoi!

 6. Θα ήταν πολύ καλό να γνωρίζαμε και τι έγιναν οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων. Μπορεί η δική τους συμπεριφορά να ήταν αποτέλεσμα και των οικογενειακών συνθηκών, ωστόσο θεωρώ ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η ύπαρξη γεννετικών ανωμαλιών. Αυτά πέρασαν στις επόμενες γενεές? Η γνώση ότι ο πατέρας σου ήταν ένα τέρας, πόσο έχει επιδράσει στην πορεία σου?
  Αφροδίτη

 7. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι άνθρωποι φωτογραφίζονται με έναν δολοφόνο με χαμόγελα μέχρι τα αυτιά, σαν να είναι κάποιος διάσημος ηθοποιός ή τραγουδιστής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s