David Berkowitz: Ο Γιος του Σαμ II

Προηγούμενο

first.jpg

Της Νίνας Κουλετάκη

Ο τελευταίος φόνος
Η επόμενη επίθεση έλαβε χώρα στις 25 Ιουνίου του 1977, πάλι στην περιοχή του Κουήνς.Η 17χρονη JudyPlacido και ο 20χρονος SalvatoreLupo, είχαν φύγει από μια ντισκοτέκ και κάθονταν στο αυτοκίνητό τους συζητώντας για το Γιο του Σαμ, ο οποίος εκείνη ακριβώς τη στιγμήberkowitzvicsalvatorelupo.jpg τους επιτέθηκε.Οι σφαίρες διαπέρασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και ο Salvatore χτυπήθηκε στον καρπό.Η σφαίρα συνέχισε την πορεία της και βρήκε τη Judy στο λαιμό.Η επόμενη σφαίρα χτύπησε τη Judy στο κεφάλι χωρίς, όμως, να διαπεράσει το κρανίο της.ΗΤρίτητηβρήκεστονώμο.Ο Salvatore βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε προς τη ντισκοτέκ.Το ίδιο έκανε και η σοκαρισμένη Judy, η οποία όμως κατέρρευσε μετά τα πρώτα βήματα.

Και οι δύο συνήλθαν στο νοσοκομείο όπου τους μετέφεραν και όπου ανένηψαν από τα τραύματά τους.Ένας αυτόπτης μάρτυς κατέθεσε πως είδε έναν παχουλό, λευκό άντρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τη σκηνή του φόνου.

Η τελευταία επίθεση έγινε στις 31 Ιουλίου του 1977, στην περιοχή του Μπρούκλιν.

violantemoskowitz.jpgΟ BobbyViolanteκαι η StacyMoskowitz, είχαν μόλις παρακολουθήσει μια ταινία και, γύρω στις 1.45 π.μ., πάρκαραν απέναντι από ένα μικρό πάρκο, κάτω από μια λάμπα του δρόμου.Αποφάσισαν να κάνουν έναν περίπατο στο πάρκο.Ενώ περπατούσαν είδαν έναν άντρα με «χίπικο» στυλ, να γέρνει στον τοίχο μιας δημόσιας τουαλέτας.

Ο TommyZainoκαι η DebbieCrescendoήταν καθισμένοι στο αυτοκίνητό τους και είχαν και αυτοί παρατηρήσει τον «χίπυ».Πριν, ήταν παρκαρισμένοι στη θέση που τώρα βρισκόταν το αυτοκίνητο του Bobby, κάτω από τη λάμπα.OTommy είχε θεωρήσει ότι η συγκεκριμένη θέση τραβούσε την προσοχή και μετακίνησε το αυτοκίνητό του, γεγονός που, όπως αποδείχτηκε, έσωσε τη ζωή του και εκείνη της Debbie.

Ο Bobbyκαι η Staceyεπέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους.Ο «χίπυ» είχεφύγει.Ήταν καθισμένοι στο αυτοκίνητο, μιλούσαν και φιλιόντουσαν, όταν ξαφνικά ο Γιος του Σαμ πυροβόλησε τρεις φορές στο παράθυρό τους.Τα τύμπανα του Bobby έσπασαν ακαριαία, αισθάνθηκε τη Stacey να καταρρέει στην αγκαλιά του, αλλά δεν μπορούσε να τη δει γιατί οι σφαίρες τον είχαν τυφλώσει.

3.jpg

Ο TommyZainoείδε το φόνο από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του.«Τι ήταν αυτό?», τον ρώτησε η Debbie.«Πέσε κάτω, νομίζω πως είναι ο Γιος του Σαμ», της απάντησε ο Tommy, που είχε μαντέψει σωστά.Δεν είχε προλάβει παρά να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο δολοφόνο.
Η Stacey πέθανε στο νοσοκομείο 38 ώρες αργότερα και ο Bobby έμεινε για πάντα τυφλός.

Η σύλληψη του DavidBerkowitz δεν έγινε λόγω της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα TommyZaino, αλλά λόγω εκείνης της CaciliaDavis, η οποία δεν είχε καν δει τη δολοφονία, αλλά υπήρξε μάρτυρας ενός άλλου γεγονότος που έγινε την ίδια νύχτα.

9816283.jpg

Η σύλληψη
Εκείνη τη νύχτα η 49χρονη CaciliaDavis (πριν τη δολοφονία), είχε φτάσει με το αυτοκίνητό της και ένα φίλο της, κοντά στο παρκάκι, γύρω στις 2.00 π.μ.Καθώς σταμάτησε το αυτοκίνητο και επειδή ήταν μονόδρομος, η Cacilia κοίταξε για άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τότε6d.jpg παρατήρησε μια κίτρινη FordGalaxie, που ήταν παράνομα σταθμευμένη μπροστά σε έναν πυροσβεστικό κρουνό.Ένας άντρας πλησίασε το αυτοκίνητο και αφαίρεσε την κλήση που του είχαν τοποθετήσει στο παρμπρίζ.Συνέχισε να μιλάει με το φίλο της ο οποίος στις 2.15 π.μ. περίπου, βγήκε από το αυτοκίνητο της Cacilia για να μπει στο δικό του.Κάνοντας αναστροφή, ο οδηγός της FordGalaxie ξεκίνησε μαρσάροντας και πατώντας την κόρνα.Η Cacilia, καθώς περνούσε δίπλα της, είδε ότι ήταν ένας νέος άνδρας με σκούρα μαλλιά.Ο φίλος της οδήγησε για λίγο με τη FordGalaxie στο κατόπι του.Στη συνέχεια επιτάχυνε και τον προσπέρασε.

Λίγα λεπτά αργότερα η Davis έβγαλε βόλτα το σκύλο της στο πάρκο, όπου είδε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα: του TommyZaino, του BobbyViolante και ένα VW φορτηγάκι.Καθώς επέστρεφε σπίτι παρατήρησε ένα νέο άντρα με σκούρα μαλλιά, ο οποίος περπατούσε σαν να μετέφερε κάτι κάτω από το μανίκι του.Ο άντρας την κοίταξε με αποτέλεσμα να την κάνει να νοιώσει νευρικότητα και να βιαστεί να επιστρέψει σπίτι.Ο άντρας αυτός έμοιαζε πολύ με τον οδηγό της FordGalaxie, που είχε δει λίγο νωρίτερα.

19.jpgΌταν συνέβη ο φόνος, μια νοσοκόμα άκουσε τους πυροβολισμούς και κοίταξε έξω από το παράθυρό της.Είδε ένα VW φορτηγάκι να απομακρύνεται αναπτύσσοντας ταχύτητα.Έτρεχε τόσο που σχεδόν χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου περιέγραψε εκείνον του VW ως έναν άντρα με μακριά μαλλιά, τύπο «χίπυ».

Όταν έμαθε για το φόνο η Davis κατάλαβε πως ήξερε κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύλληψη του Γιου του Σαμ.Της πήρε δυο μέρες να μαζέψει το κουράγιο της και να παρουσιαστεί στην αστυνομία, καθώς φοβόταν ότι ο δολοφόνος, ενδεχομένως, να ήθελε να απαλλαγεί από τους μάρτυρες.Η αστυνομία της πήρε πλήρη κατάθεση.Το μόνο που ερχόταν σε αντίφαση στην κατάθεσή της, ήταν το ότι είχε δει τον άντρα στη FordGalaxie να απομακρύνεται από το πάρκο, ενώ αργότερα είδε τον ίδιο άντρα στο πάρκο.

p__david-berkowitz.jpg

Η αστυνομία δεν έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ιστορία, μια και υπήρχαν καταθέσεις για ένα φορτηγάκι VW, που απομακρύνθηκε γρήγορα από τη σκηνή του φόνου.Ευτυχώς οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ψάξουν για την κλήση που η Davis κατέθεσε ότι υπήρχε στο παρμπρίζ της FordGalaxie.Μετά από δυο μέρες η κλήση βρέθηκε.Είχε κοπεί για το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας 561-XLB, που ανήκε σε κάποιον DavidBerkowitz, ο οποίος ζούσε στον αρ. 25 της οδού Πάιν, στο Γιόνκερς.6a.jpg

Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου 1977, δύο ντετέκτιβς, οι JohnLongoκαι EdZigo, πήγαν στη διεύθυνση του Berkowitz για έλεγχο.Έξω από το σπίτι ήταν παρκαρισμένη η κίτρινη Galaxie και στο πίσω κάθισμα βρισκόταν μια υφασμάτινη σακούλα από την οποία εξείχε το πίσω μέρος ενός όπλου.Αυτό από μόνο του δεν ήταν περίεργο, καθώς αρκετοί πολίτες είχαν όπλα για την κατοχή των οποίων δεν χρειαζόταν άδεια.Μια ενδελεχής έρευνα του αυτοκινήτου αποκάλυψε ένα σημείωμα, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, το οποίο απευθυνόταν στον TimothyDowd της Ομάδας Ωμέγα, που απειλούσε για μια επίθεση στο LongIsland.Οι αστυνομικοί –σίγουροι ότι είχαν ανακαλύψει τον άνθρωπό τους- περίμεναν τον Berkowitz να βγει από το διαμέρισμά του πριν τον συλλάβουν.Έξι ώρες αργότερα ο Berkowitzβγήκε από το σπίτι και μπήκε στη Galaxie.Οι αστυνομικοί έσπευσαν και τον συνέλαβαν.

berkowitz-arrested.jpg

arrested1.jpg

Το τέλος
Ο DavidBerkowitz ομολόγησε όλους τους φόνους.Εξήγησε ότι τις εντολές για αυτούς τις είχε πάρει από το γείτονά του, SamCarr, και ότι διαβιβάστηκαν σε αυτόν μέσω του δαιμονικού σκύλου του Carr, του Harvey.Οι φωνές των δαιμόνων τον ακολουθούσαν όσο ήταν έξω ψάχνοντας για νέα θύματα.images.jpg

Η έρευνα για τις δολοφονίες ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής που είχε διεξάγει το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, είχε στοιχίσει 90.000 $ την ημέρα, είχαν ασχοληθεί με αυτή 300 ντετέκτιβς που δέχονταν 215 τηλεφωνήματα την ημέρα.Πάνω από 3.000 ύποπτοι είχαν ανακριθεί και είχε καταβληθεί προσπάθεια να ελεγχθούν ένα-ένα τα 28.000 44άρια Bulldog περίστροφα που είχαν κατασκευαστεί μέχρι τότε.

Ο Berkowitz δήλωσε ενοχή για τους φόνους και καταδικάστηκε σε 315 χρόνια φυλάκιση, στις φυλακές Attica.Έδειξε πολλά δείγματα σχιζοφρένειας, τα οποία πιστεύεται πως τον οδήγησαν στους φόνους.

4.jpg

Λατρεία του Σατανά?
Μια άποψη που είχε επικρατήσει για ένα διάστημα ήταν πως μια ομάδα σατανιστών της Νέας Υόρκης ήταν υπεύθυνη για τους φόνους.Ο DavidBerkowitz έδειχνε να έχει μιαν εμμονή με τους δαίμονες, άρα ήταν πολύ πιθανό να ανήκε σε μια τέτοια ομάδα.Σε κάποιες από τις επιθέσεις, οι περιγραφές του δολοφόνου παρουσίαζαν διαφορές.Ο TommyZaino είπε ότι ο δολοφόνος είχε μακριά, ξανθά μαλλιά, ενώ του Berkowitzήταν κοντά και σκούρα.

Όταν ένας ντετέκτιβ, ο JamesJustus, τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα του Γιόνκερς για να ζητήσει πληροφορίες για τον Berkowitz (πριν από τη σύλληψή του), μίλησε με μια τηλεφωνήτρια που ονομαζόταν WheatCarr.Της είπε ότι εργαζόταν στην υπόθεση του Γιου του Σαμ και ότι ήθελε πληροφορίες για τον Berkowitz.Εξεπλάγη όταν άκουσε την κοπέλα να του λέει ότι γνώριζε τον Berkowitz και ότι πίστευε πως ήταν ο Γιος του Σαμ!

berkowitzharveydog.jpgΗ WheatCarr είπε πως ήταν σίγουρη ότι ο σκύλος της, Harvey, είχε πυροβοληθεί από τον γείτονά τους, Berkowitz, ο οποίος παραπονιόταν συχνά γι αυτόν.Ο πατέρας της (SamCarr), είχε μια μέρα συναντήσει κάποιον κ. Cassara, ο οποίος είχε λάβει μια κάρτα από κάποιον κ. Carr με περαστικά, επειδή είχε πέσει από τη στέγη του σπιτιού του.Στην κάρτα απεικονιζόταν ένα μαύρο σκυλί, σαν τον Harvey. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς από τους Carr δεν υποψιαζόταν τον Berkowitz.Όταν ο Cassara γύρισε σπίτι του και διηγήθηκε τα συμβάντα στο γιο του, εκείνος του είπε ότι μπορεί να ήταν δουλειά του Berkowitz.Πριν κανένα χρόνο ο Berkowitz νοίκιαζε ένα δωμάτιο πάνω από το γκαράζ των Cassara και διαμαρτυρόταν διαρκώς για το σκύλο τους, έναν γερμανικό ποιμενικό.Από το σπίτι είχε φύγει εντελώς ξαφνικά, χωρίς να πάρει πίσω την εγγύησή του.Οι Cassara τηλεφώνησαν στους Carr και τους ρώτησαν εάν γνώριζαν τον DavidBerkowitz.Εκείνοιαπάντησανπωςήτανγείτονάςτους.Στη συνέχεια τηλεφώνησαν στην αστυνομία, σχετικά με τον Βerkowitz, αλλά οιαστυνομικοί τους είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα χωρίς αποδείξεις.

Μετά τη σύλληψη του Berkowitz, ένας δημοσιογράφος, ο MauryTerry, διεξήγαγε κάποια έρευνα αναφορικά με τους φόνους.Οι αντιφατικές περιγραφές του δολοφόνου του είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον.Το VW φορτηγάκι στη σκηνή του τελευταίου φόνου, υποδείκνυε ομαδική δουλειά.Ο Terry πήρε συνέντευξη από το SamCarr, ο οποίος του είπε πως είχε δυο γιους, τοnJohnκαι τον Michael.Toπαρατσούκλι του John ήταν «Σιταράκης».Ο Terry θυμήθηκε την επιστολή που είχε σταλεί στον Breslin και την αναφορά «Τζων Σιταράκης-βιαστής και στραγγαλιστής νεαρών κοριτσιών».Φαινόταν να υπάρχει κάποια σχέση, αλλά ο SamCarr είχε χρόνια να δει το γιο του.

88346nsur_w1.jpg

Ο Terry άρχισε τις έρευνες για τον JohnCarr, αλλά δεν τον βρήκε παρά τον Οκτώβρη του 1978.Και ο λόγος που τον βρήκε ήταν γιατί ο JohnCarr είχε αυτοκτονήσει.Στον τοίχο, δίπλα από το πτώμα του, ήταν γραμμένα με αίμα τα γράμματα S.S.N.Y.C. (SonofSamNewYorkCity).Επίσης στο χέρι του υπήρχε ο αριθμός 666, ο αριθμός του «θηρίου».Ο JohnCarr είχε μακριά, καστανά μαλλιά και έμοιαζε με «χίπυ».Θα μπορούσε να είναι αυτός που οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει να οδηγεί το VW φορτηγάκι.Προφανώς ο Carrκαι ο Berkowitz ανήκαν στην ίδια ομάδα λατρείας του Σατανά, μια από τις τελετουργίες της οποίας ήταν και η θυσία σκυλιών.Με κάποιο τρόπο ανακατεύτηκαν και οι δύο στις επιθέσεις του Γιου του Σαμ στη Νέα Υόρκη.

berkowitzsleeps.jpgΣτις 10 Ιουλίου του 1979 ο Berkowitzδέχθηκε επίθεση στο κελί του.Κάποιος του επιτέθηκε με ξυράφι και σχεδόν τον σκότωσε.Χρειάστηκε 56 ράμματα στην πληγή.Ο Βerkowitz ισχυρίστηκε πως του επιτέθηκαν άλλα μέλη της σατανιστικής ομάδας, επειδή είχε αρχίσει να μιλάει και ήθελαν να εμποδίσουν τις αποκαλύψεις.

Κατάληξη
Ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του ο Berkowitz έδωσε μια συνέντευξη στη φυλακή, κατά την οποία είπε ότι οι ισχυρισμοί του για τους δαίμονες ήταν απάτη.Αγόρασε το 44άρι και άρχισε τις επιθέσεις, εξαιτίας της απογοήτευσης και της απόρριψης που εισέπραττε από τις γυναίκες.

Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο αν όντως ήταν μέλος κάποιας σατανιστικής ομάδας και αν άλλα μέλη αυτής εμπλέκονταν στους φόνους του Γιου του Σαμ.Το σίγουρο είναι ότι ο Berkowitz διέπραξε κάποιους από τους φόνους, αν όχι όλους, και το ότι ο Γιος του Σαμ τρομοκράτησε με 6 φόνους τη Νέα Υόρκη σε διάστημα 12 μηνών.

berkowitz-mugshot.jpg

Σήμερα ο Berkowitz διατείνεται πως έχει «βρει το Θεό, ο οποίος τον έχει συγχωρέσει», δέχεται επισκέψεις θαυμαστών στη φυλακή, διατηρεί blogκαι επίσημο site, γράφει βιβλία και δίνει συνεντεύξεις.

Συνεχίζει να υποβάλει αιτήσεις χάριτος, οι οποίες απορρίπτονται.

Παράρτημα

dsc01248a.jpg

Το όπλο του David Berkowitz, στο Μουσείο του F.B.I.

1. To blog τουDavid Berkowitz

recentphotos.jpg

2. Το επίσημο siteτου DavidBerkowitz

sonofsam_2_06011_198.jpg

3. Συνέντευξη του DavidΒerkowitz για την τηλεόραση

4. Βιβλία

books.jpg

5. Μουσική

music.jpg

6. Κινηματογράφος

movie.jpg

7. Βιβλιογραφία

-«Every move you make», William Phelds

-CrimeLibrary

-Οι διαδικτυακοί τόποι του DavidBerkowitz

son_of_sam.jpg

6 σκέψεις σχετικά με το “David Berkowitz: Ο Γιος του Σαμ II”

  1. AMERIKH OLE…telika isxuei auto pou lene pws an skotwseis enan eisai dolofonos.An skotwseis pollous eisai (sthn prokeimenh)…diashmos!!!!

  2. Pantws an exei dei kanenas tin tainia,tha katalavei oti den exei kamia ma kamia apolutws sxesi me ta gegonota……Kai an thumamai kala den eixe kai megali epituxia….Kapoies fores i pragmatikotita ksepernaei ti fantasia tis texnis!

  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που θαυμάζουν όλους αυτούς τους επικίνδυνους παρανοϊκούς! Μάλλον η δική τους σχιζοφρένεια είναι μεγαλύτερη! Όσο γι αυτόν, το γύρισε το φύλο και τα πήρε πάνω του να γλυτώσει τη ζωή του, απ’ ό,τι φαίνεται!

  4. Είναι ενδια΄φέρον το γεγονός πως παρόλο που βρέθηκε ο «κύριος» δολοφόνος, δεν φαίνεται να έχουν πλήρως εξιχνιαστεί οι αιτιίες και τα κίνητρα…

  5. Οταν ενας ανθρωπος περιγραφει εναν υποπτο και ο ειδικος φτιαχνει το σκιτσο, μετα δεν το ξανακοιταει για επιβεβαιωση ;;; Δηλαδη δε βρεθηκε ενας ανθρωπος να του πει οτι το σκιτσο δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το δραστη;;; χαχαχαχαχαχαχαχ η φοβουνται να μην προσβαλλουν το ταλεντο του σκιτσογραφου ;;; αχχαχαχαχαχα ποτε δεν μοιαζουν τα σκιτσα, ποτε, not even close…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s