Ο φρικαλέος κ. Eddie Gein I

ΚΕΙΜΕΝΟ: Pseftra

gein-card1.jpg

Τι κοινό έχουν ο NormanBates του «Ψυχώ», ο ThomasHewitt (ή Leatherface)του «Ψυχοπαθούς Δολοφόνου Με Το Πριόνι» και ο BuffaloBillτης «Σιωπής ΤωνΑμνών»;

Όχι. Το κακό κούρεμα και η έλλειψη καλού γούστου στο ντύσιμο δεν είναι η σωστή απάντηση…

Ναι. Και οι τρεις χαρακτήρες είναι εμπνευσμένοι από τον«Φρικαλέο Gein».Και οι τρεις σκιαγραφούν από μία, μόνο, πτυχή της ιστορίαςτου…

Αντέχετε τις λεπτομέρειες;

Μάναείναιμόνομία

Η AugustaLehrke, (1878-1945 ), μια γυναίκα με πολλές χάρες, αυταρχική, ισχυρογνώμων, θρησκόληπτη, καταπιεστική, απέκτησε τον πλέον ταιριαστό σύζυγο γι’ αυτήν, τον αδύναμο, αλκοολικό και χωρίς σταθερή δουλειά, GeorgeP. Gein (1873-1940).Το ζευγάρι έστησε τη φωλιά του στο LaCrosseτου Wisconsin κι απέκτησαν τον Henry.Επτά χρόνια αργότερα, στις 27 Αυγούστου του 1906 (Παρθένος, σωστά;), αποκτούν και το δεύτερο γιο τους, τον EdwardTheodore.Την ίδια χρονιά η Augusta αποφασίζει ότι έκανε το καθήκον της, ως προς την αναπαραγωγή του είδους, παραγκωνίζει τον George από κάθε άποψη και ανοίγει ένα παντοπωλείο, στο οποίο εργάζεται σκληρά και προσφέρει μιαν άνετη ζωή στην οικογένειά της.

1930_census_gein.jpg

Η διάπλασις των παίδων

Η Augusta οργανώνει τη φαμίλια της σύμφωνα με τις δικές της ιδιαίτερες και αυστηρές ηθικές αξίες.Θεωρεί πως είναι η μόνη ενάρετη στην αμαρτωλή πόλη τους, πως οι αντιλήψεις της είναι θεόσταλτες και, από φόβο μήπως οι γιοι της καταλήξουν στην κόλαση, υποβάλλει τα παιδιά σε καθημερινές αναγνώσεις της Βίβλου και κατηχήσεις για την ανηθικότητα των γυναικών.

Το 1914, μέσω της δουλειάς της, καταφέρνει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο της όνειρο.Αγοράζει μιαν απομονωμένη αγροικία, 195 εκταρίων, στο Plainfieldκαι, επιτέλους, μεταφέρει την οικογένειά της μακριά από τους αμαρτωλούς της ανήθικης πόλης.Οι κοντινότεροι γείτονες βρίσκονται μισό χιλιόμετρο μακριά και η Augustaκρατάει τα παιδιά στα όρια της φάρμας, να δουλεύουν τη γη, απομονωμένα από τον κόσμο, με μόνη παρέα το ένα το άλλο.

geinhouse.jpg

Ο πιο καλός ο μαθητής

Αγκάθι στον παράδεισο της Augusta είναι ο νόμος, που υποχρεώνει τα παιδιά να πάνε σχολείο.Γενικά, η επίδοση του Eddie ήταν μέτρια, εκτός της… ανάγνωσης.Τα περιπετειώδη βιβλία ήταν πραγματική αποκάλυψη γι αυτόν (όπως και για πολλούς από εμάς, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχούμε…) και του επέτρεπαν να ξεφεύγει στο δικό του κόσμο.

Οι συμμαθητές του από νωρίς απομόνωσαν τον ντροπαλό και θηλυπρεπή Eddie.Δεν είχε φίλους και, όσες φορές προσπάθησε να κάνει, η μητέρα του τον επανέφερε στην τάξη.Όσο ο Eddie πίστευε πως η μητέρα του ήταν αλάνθαστη και η προσωποποίηση της καλοσύνης, τόσο αυτή νόμιζε πως οι γιοι της ήταν αποτυχημένοι όπως ο πατέρας τους και τους κακομεταχειριζόταν λεκτικά.

eddiegein.jpg

Από μηχανής θεός

Το 1940 πεθαίνει ο πατέρας τους και οι νεαροί, άντρες πια, αναγκάζονται εκτός από τις αγροτικές δουλειές, να κάνουν και δουλειές του ποδαριού για να συντηρήσουν μητέρα και αγροικία.Ο Eddie μιμείται τη συμπεριφορά και την εργατικότητα του Henry και, σύντομα, η πόλη τους θεωρεί δουλευταράδες και αξιόπιστους.Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που εμπιστεύονται στον Eddie την, επ’ αμοιβή, φύλαξη των παιδιών τους (μπέιμπι-σίττινγκ ελληνιστί…).

Μόνο που ο Henry ανησυχεί για την προσκόλληση του Eddie στη μητέρα τους, τις απόψεις της οποίας αμφισβητεί φανερά, όλο και πιο συχνά.Και ο Henry, πολύ βολικά, πεθαίνει το 1944, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην αγροικία.Όταν έσβησε η φωτιά ο Eddie, μη βρίσκοντας τον αδελφό του, ξεσήκωσε την αστυνομία.Οργανώθηκε ομάδα για την ανεύρεσή του που, φτάνοντας στο αγρόκτημα, οδηγήθηκε κατευθείαν από τον Eddie, στον «χαμένο» και νεκρό Henry.

Η αναφορά του πολιτειακού αστυνόμου που κλήθηκε, αναφέρει ως αιτία θανάτου την ασφυξία, χωρίς να εξηγεί πώς ο Henry κατάφερε να πάθει ασφυξία σε ένα μέρος απείραχτο από τη φωτιά και πώς η ασφυξία του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι.

Τα ερωτηματικά πολλά, αλλά ποιος μπορούσε να σκεφτεί κακό για τον γλυκούλη Eddieπου, πια, είχε στον κόσμο μόνο τη μαμά του;

Αργία και μήτηρ πάσης κακίας

Η Augusta, που πάντα «την έσπαγε» του Ed, παθαίνει αλλεπάλληλα εμφράγματα, με τελευταίο αυτό που ακολούθησε έναν καυγά της με μια γειτόνισσα.Πεθαίνει στις 29 Δεκεμβρίου του 1945.Ο Eddie σφραγίζει το δωμάτιό της και διατηρεί ανέπαφους τους χώρους που χρησιμοποιούσε η μητέρα του, κυρίως τον πάνω όροφο και το καθιστικό του ισογείου.Το υπόλοιπο σπίτι αρχίζει να το διακοσμεί με το δικό του γούστο.

gein4.jpg

Χρόνο έχει άφθονο.Η αγροικία εντάσσεται σε κυβερνητικό πρόγραμμα αγρανάπαυσης.Ο Eddieσταματά να καλλιεργεί τη γη, με αντάλλαγμα κάποιο επίδομα, που συμπληρώνει με «θελήματα» και φύλαξη μικρών παιδιών.Περνά τον καιρό του διαβάζοντας μανιωδώς περιπέτειες, βιβλία σχετικά με τα πειράματα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλές των κεφαλοκυνηγών, περιοδικά φετιχιστικού περιεχομένου και βιβλία ανατομίας, ιδιαίτερα γυναικείας.

Δείξε μου το φίλο σου…

Επιτέλους, αποκτά ένα φίλο τον, με νοητική στέρηση, γείτονά του Gus.Ο Eddieλέει στον Gus πως χρειάζεται τη βοήθειά του για ένα ιατρικό πείραμα.

Αυτό που ο Eddieδεν λέει στον Gus, είναι πως γοητεύεται από τη δύναμη που ασκούν οι γυναίκες στους άντρες και προσπαθεί συνεχώς να νοιώσει πώς είναι να είσαι γυναίκα.

1998837.gif

Αυτό που ο Eddieδεν λέει στον Gus, είναι πως έχει ερευνήσει την εγχείριση αλλαγής φύλλου, αλλά του φαίνεται τρομακτική και πανάκριβη διαδικασία.

Αυτό που ο Eddieδεν λέει στον Gus, είναι πως αποφασίζει να βρει τρόπο να μετατρέπεται σε γυναίκα όποτε θέλει και, γι αυτό, πρέπει να μάθει όσο καλύτερα μπορεί τη γυναικεία ανατομία.

Αυτά που ο Eddie δεν λέει στον Gus, τα λέει στους ψυχιάτρους, χρόνια αργότερα.

Και ο Gus βοηθάει τον Ed στην εκταφή του πρώτου του πτώματος, μιας φρεσκοθαμμένης ντόπιας γυναίκας.Και συνεχίζει να τον βοηθά για λίγο καιρό, ώσπου τον κλείνουν σε άσυλο και ο Eddie μένει ξανά μόνος.

Αξιοποιείστε δημιουργικά το χρόνο σας

Τσεκάρει τις νεκρώσιμες στήλες των τοπικών εφημερίδων για πρόσφατους θανάτους γυναικών και επισκέπτεται το κοιμητήριο της πόλης, πάντα με πανσέληνο, για να πάρει ό,τι θεωρεί απαραίτητο από τους τάφους, τους οποίους κανακλείνει επιμελώς.Άλλες φορές παίρνει ολόκληρο το σώμα, άλλες μόνο τα μέλη που τον ενδιαφέρουν.Ξεθάβει ακόμα και τη μητέρα του.

ceme.jpg

Χρησιμοποιεί τα πτώματα με ποικίλους τρόπους: κάνει «ιατρικά πειράματα» δικής του επινόησης, φτιάχνει αντικείμενα από τα κόκαλα και το δέρμα, συλλέγει κάποια τμήματα διατηρώντας τα με διάφορους τρόπους και καταψύχει το «ψαχνό» για μαγείρεμα.

Μετά τη σύλληψή του, όταν ο Eddie ορκιζόταν ότι ποτέ στη ζωή του δεν σκότωσε ελάφι, λέγεται ότι οι γείτονές του προσπαθούσαν να μην σκέφτονται τα γενναιόδωρα «πεσκέσια» του.Από το κυνήγι, όπως πίστευαν…

Ο Eddie, επίσης, ορκιζόταν ότι ποτέ δεν συνευρέθη ερωτικά με τις ξεθαμμένες κυρίες.«Μυρίζουν πολύ άσχημα», είπε στους αστυνομικούς.Τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ωστόσο, δείχνουν ότι ο Ed δεν είχε και τόοοοσο επιλεκτική όσφρηση…

ed32gein.jpg

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια

Στον Eddie άρεσε να μοιράζεται τις γνώσεις του με τα παιδιά που πρόσεχε.Κατά την επίσκεψη, μάλιστα, ενός αγοριού στη φάρμα, ο Eddie έδειξε με καμάρι τη συλλογή του από συρρικνωμένα κεφάλια, που στόλιζε την κρεβατοκάμαρά του.Λάφυρα των κεφαλοκυνηγών των Νοτίων Θαλασσών, ισχυρίστηκε.

Το παιδί είπε τα όσα είδε, αλλά η ιστορία αποδόθηκε στη ζωηρή φαντασία του.Η υπόληψη του παιδιού αποκαταστάθηκε εν μέρει, όταν δυο τολμηροί νεαροί επισκέφθηκαν το σπίτι του Eddie, είδαν τα κεφάλια και αποφάνθηκαν πως πρόκειται για κακοφτιαγμένες αποκριάτικες μάσκες.Τα παράξενα αντικείμενα του Eddie γίνονται το αστείο της πόλης και πολλοί τον πειράζουν.Αυτός χαμογελάει, πετάει κανένα σχόλιο και συνεχίζει ακάθεκτος τη συλλογή του.

Και όσο μεγαλώνει η συλλογή του, μεγαλώνει και η πεποίθησή του πως τα πτώματα πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.Αρχίζει να σκέφτεται το φόνο.

Ψάξε, ψάξε, δεν θα τους βρεις

gjweckler.jpgΤα επόμενα χρόνια, η αστυνομία της πολιτείας του Wisconsin παρατηρεί αύξηση των ατόμων που εξαφανίζονται ανεξήγητα.Το μόνο κοινό που έχουν όλες οι υποθέσεις είναι ότι δεν βρέθηκαν πτώματα και όλες οι εξαφανίσεις έγιναν γύρω από το Plainfield.

Όπως η 8χρονη GeorgiaWeckler που, την Πρωτομαγιά του 1947, εξαφανίστηκε επιστρέφοντας από το σχολείο.Το εξονυχιστικό ψάξιμο σε περιοχή δέκα τετραγωνικών μιλίων γύρω από το Jefferson, έδειξε μόνο ίχνη από λάστιχαehartley.jpg φορτηγού, κοντά στο σημείο που είδαν για τελευταία φορά τη μικρή.

Ή, έξι χρόνια αργότερα, η 15χρονη EvelynHartley από το LaCrosse.Εξαφανίστηκε από το σπίτι που έκανε baby-sitting, αφήνοντας πίσω ένα παπούτσι, τα γυαλιά της κι ένα αυλάκι αίματος που οδηγούσε μακριά από το σπίτι.Αυτή τη φορά, η έρευνα αποκάλυψε ματωμένα τμήματα των ρούχων της μικρής, σε έναν αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη.

evelyn-hartley.jpg

page5.jpg

Ή οι κυνηγοί ελαφιών VictorTravisκαι RayBurgess, που τον Νοέμβριο του 1952 σταμάτησαν στο μπαρ του Plainfield.Κανένας δεν ξανάδε αυτούς και το αυτοκίνητό τους.

deerhunters.jpg

…δυο του κλέφτη…

Το κρύο απόγευμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1954, ένας πελάτης, μπαίνοντας στο Hogan’sTavern στο PineGrove, βρήκε το μπαρ άδειο, έναν μεγάλο λεκέ αίματος στο πάτωμα και εξαφανισμένη την 51χρονη ζωντοχήρα ιδιοκτήτριά του, MaryHogan.Η έρευνα φανέρωσε έναν κάλυκα, διαμετρήματος 32 χιλιοστών (το ανάλογο όπλο βρέθηκε στο σπίτι του Ed, τρία χρόνια αργότερα) κι ένα αυλάκι αίματος ως το χώρο στάθμευσης, δίπλα σε ίχνη από λάστιχα φορτηγού.Μεταξύ των υπόπτων θαμώνων του μπαρ που ανακρίθηκαν, ήταν κι ο Eddie.Δεν του αποδόθηκε καμιά κατηγορία.

Όπως θυμήθηκε να καταθέσει μετά την εξιχνίαση, ο ElmoUeeck, ιδιοκτήτης ξυλουργικού νερόμυλου, συζητώντας με τον Eddie την εξαφάνιση της MaryHogan, αυτός του είχε απαντήσει: «Δεν εξαφανίστηκε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάρμα».

Oooops!He did it again!

bernicestore.jpgΗ 58χρονη BerniceWorden διατηρούσε κατάστημα με είδη κιγκαλερίας στον κεντρικό δρόμο του Plainfield και, κατά γενική ομολογία, έμοιαζε πολύ στην Augusta.Ο Eddie επισκέπτεται το μαγαζί της το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 1957 και την πυροβολεί στο κεφάλι με όπλο που πήρε από τα ράφια του καταστήματος.Την 22 χιλιοστών σφαίρα που χρειάστηκε, την είχε φέρει από το σπίτι του.Ανοίγει και παίρνει 41 δολάρια από το ταμείο, όχι για να κλέψει, αλλά από περιέργεια να δει πώς λειτουργεί η ταμιακή μηχανή και με πρόθεση να τα επιστρέψει, όπως εξηγεί αργότερα.Κλείνει το μαγαζί και μεταφέρει το πτώμα της Bernice στην αγροικία του, χρησιμοποιώντας το φορτηγό της.

Το βραδάκι ο Frank, γιος της Bernice, γυρνώντας από κυνήγι ελαφιού, βρίσκει το μαγαζί κλειδωμένο, τα φώτα αναμμένα, το ταμείο άδειο, τη μητέρα του άφαντη και το αίμα της στο πάτωμα.Ο ιδιοκτήτης ενός διπλανού γκαράζ τον πληροφορεί ότι είδε το φορτηγό του μαγαζιού να φεύγει γύρω στις 9.30 το πρωί.Ο FrankWorden, που ήταν και ο βοηθός σερίφη στην περιοχή, ειδοποιεί τον σερίφη ArtSchley, ο οποίος ελέγχει τις αποδείξεις εκείνου του πρωινού.Κάποια αφορούσε σε μισό γαλόνι αντιψυκτικού.Ο Frank θυμήθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ, την ώρα που έκλεινε το μαγαζί, είχε περάσει ο EddieGein.Είχε πει πως θα περνούσε για αντιψυκτικό το επόμενο πρωί και είχε ρωτήσει τον Frank αν θα πήγαινε για κυνήγι την επόμενη μέρα.Ο Frank θυμήθηκε επίσης ότι ο Gein τριγύριζε στο μαγαζί συνεχώς την προηγούμενη εβδομάδα, υπέθεσε πως έψαχνε ευκαιρία να κλέψει το μαγαζί και είπε τις υποψίες του στο σερίφη.

1998838.jpg

Ο σερίφης ArtSchley κι ο λοχαγός LloydSchoephoester ξεκινούν για τη φάρμα, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα έξω από το Plainfield.Το σπίτι ήταν σκοτεινό και ο Eddieαπών.Ακολουθώντας τη διαίσθησή τους, βρίσκουν τον Ed σε ένα μανάβικο του δυτικού Plainfield, απ’ όπου ψώνιζε συχνά.Μόλις είχε δειπνήσει με τους ιδιοκτήτες και ετοιμαζόταν να μπει στο φορτηγό του.Ο σερίφης τον σταματά και του ζητά να τον ακολουθήσει στο τμήμα, προκειμένου να του υποβάλει κάποιες ερωτήσεις.Ο Eddie απαντά ότι κάποιος προσπαθεί να τον παγιδεύσει με το θάνατο της BerniceWorden.

Ο σερίφης Schleyπροφυλακίζει τον EddieGein, γιατί ο σερίφης Schley δεν είχε αναφέρει το θάνατο της BerniceWorden.

0102000144-l.jpg

9999002287-l.jpg

Συνεχίζεται

35 σκέψεις σχετικά με το “Ο φρικαλέος κ. Eddie Gein I”

 1. Τι;;; Αυτό ήταν; Και θα μ’ αφήσεις μες την αγωνία Σαββατιάτικα; 😛
  Πολύ ενδιαφέρον πάντως… Είδατε τι κάνουν η μανάδες που καταπιέζουν τα παιδιά τους (κι ειδικά τους γιους;). Ή τους κάνουν άχρηστους, μουρόχαυλους και μπουνταλάδες ή killers. Θα προτιμήσω πάντως την πρώτη εκδοχή… Χα, χα…

 2. Πώ πώ τι νέο κόσμο μου άνοιξες!!!!!!Τέλειο blog και εφτυχώς που λόγω νεων σε ανακάλυψα.
  Διαβάζω παθιασμένα αστυνομική λογοτεχνία αλλά το real τσακίζει κόκκαλα.
  Αν και είμαι πιο πολύ της νέας σχολής με προτίμηση στο ιταλικό giallo…..camilleri κλπ
  Όσο για τον gein τι να πώ ….άψογα τεκμηριωμένο με φωτο.πειστήρια καλογραμμένο….
  που ήσουν βρέ Νίνα τόσο καιρό?
  Γιώργος Χανια

 3. Δε λέω, είναι διαφορετικό σε ύφος από τα συνηθισμένα της κυρίας Ντόλυ αλλά εξίσου πλούσιο σε υλικό και τεκμήρια. Και φυσικά μας κόβει τη χαρά με τον ίδιο εκνευριστικό τρόπο μολις η ιστορία αποκτήσει ενδιαφέρον… Αλλά αυτό πρέπει να είναι δουλειά της κυρίας Ντόλυ…
  Θέλω κι άλλο!!!!!

 4. Εντελώς άρρωστο το άτομο!
  Μαρία, οι τίτλοι είναι όλα τα λεφτά 🙂

 5. Ααααααρρρρργκκκκκ…..
  (εννοείται πως περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια)

 6. Ααα! Τι ζαβολιά είνα αυτή κάθε φορά; Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε το άλλο Σάββατο να διαβάσουμε τη συνέχεια; Γιατί μας το κάνετε αυτό;

  Όσον αφορά τον μίστερ, η παροιμία καλά τα λέει: τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι!
  Μέχρι τώρα η ιστορία στο μεγαλύτερο μέρος της μου θύμισε το ‘Phycho’ κι ελάχιστα τους άλλους μπεστ-σελερ-ήρωες που μας αναφέρεις ‘ψέφτρα’!

  😀

 7. εξαιρετική δουλειά και τεκμηριωμένο άρθρο, πολύ καλή δουλειά στις φωτό, καλό και το κόψιμο και οι συνέχειες. Μπράβο!!!
  Εντύπωση μου κάνει το γεγονός της απάθειας μιας κοινωνίας που όλα συμβαίνουν γύρω της αλλά δεν υποψιάζεται και εφησυχάζει. Δεν θέλει να δει και να πιστέψει την αλήθεια. Και αν όλα αυτά γίνονται σε τόσο στενό χώρο, τι γίνεται σε μια μεγαλούπολη 6 εκατομμυρίων ανθρώπων;
  http://koukios.wordpress.com

 8. Bravo Ψεύτρα! Πολύ ενδιαφέρον τύπος ο κυριούλης!!! Και τα σχόλια σου καταπληκτικά! Χεχε!
  Ανυπομονώ για τη συνέχεια!!!

 9. Πολύ καλό!
  Να πω την αλήθεια (μου), κι εμένα μου θύμισε το «Ψυχώ», αλλά και το «Birdy».

 10. Εν αναμονή της συνέχειας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους δουλεύουν σε αυτό το blog για να γίνει τόσο ενδιαφέρον και αξιοπρόσεκτο!!! Συγγνώμη που ακόμα δεν ξέρω ποίοι είναι γιατί μόλις τώρα το ανακάλυψα… Αλλά θα σας μάθω που θα μου πάτε…
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

 11. Να περιμένω να βρεθεί και η μαμά ταριχευμένη στο πατάρι; (Επίσης –αλλά άσχετο- ποιός έχει την καλοσύνη να μου αποκαλύψει πως εμφανίζονται αυτές οι εκπληκτικές φατσούλες στα σχόλια, διότι πολύ μου αρέσουν;)

 12. Τέλεια επιλογή ύφους που αναδεικνύει το παράλογο της ιστορίας
  Κυρία μου είστε υπέροχη

 13. Συμφωνώ απόλυτα με τη Νερίνα, να μας γράφετε συχνότερα αγαπητή ψεύτρα.

 14. Αγαπητοί αναγνώστες, σας ευχαριστώ εκ μέρους της Ψεύτρας για τα θερμά σας σχόλια. Η συγγραφεύς του πονήματος βρίσκεται εκτός Ελλάδος και δεν μπορεί να σας ευχαριστήσει η ίδια. Το β’ και τελευταίο μέρος της ανατριχιαστικής, ομολογουμένως, ιστορίας του Eddie Gein, το επόμενο Σάββατο, κατά τα γνωστά.

  Stay tuned!

 15. Εξαιρετική η αφήγησή σας, πολύ καλή δουλειά, συνεχίστε!!
  Υ.Γ Από τότε που ανακάλυψα αυτό το blog κλειδώνω τις ντουλάπες πριν κοιμηθώ lol!

 16. @Nikita ras, απατάσθε αν νομίζετε πως αυτό βοηθάει! 😛

  @Pseftra, τι ε, παιδάκι μου; Πες καλησπέρα στον κόσμο, ένα ευχαριστώ, κέρασε κανένα φοντανάκι, κάτι τις τέλος πάντων!

  @Βαγγέλακα, και λίγα λες!

  @Gerry, εσύ μας έλειπες! 😛

 17. Μόνο τις ντουλάπες; Εγώ κοιμάμαι σε κλειδωμένη ντουλάπα. Με τις φατσούλες τί θα γίνει; (Ο επιμένων νικά -ίσως.)

 18. i idea mou ine i oloi aftoi oi «piragmenoi» megalwsan se katapiestiko ke 8riskolipto ikogeniako perivalon? :S

  min argoume omws me tin sinexiaaa

 19. pos ginete h Augusta h mana diladi tou eddie na tsakothi me gitonisa kai na pathi enfragma afou to kontinotero spiti briskontan miso xiliometro makria….????????

 20. endiaferon!!!
  den anarwtithikan pws pethane o Henry…
  oute argotera, otan ton epiasan!!!

 21. @Gia, η αμερικανικές μικρές κοινωνίες δεν διαφέρουν από τις μικρές κοινωνίες παντού στον κόσμο: όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί, αλλά το αποσιωπούν, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

  @Hello, καλωσορίσατε! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s