Ο κ. Κλινκχάμερ την Τετάρτη είχε κιμά

Της Alepou

klinkhamer_2.jpg

Ο χασάπης που έγινε συγγραφέας

Ο Ρίτσαρντ Κλινκχάμερ είναι ένας ηλικιωμένος κύριος στα 71 του χρόνια. Ζει μόνος σ’ ένα διαμέρισμα στο Άμστερνταμ, πίνει πολύ και γράφει. Και τίποτα δεν θα προξενούσε εντύπωση γύρω απ’ το άτομο του αν δεν είχε αποκαλυφθεί ότι πριν από 17 χρόνια σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια την άλεσε στη μηχανή του κιμά… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

13259131.jpg

Η περιπλάνηση ενός παιδιού

Ο Κλινκχάμερ είναι το εξώγαμο παιδί ενός Ολλανδού Αγροφύλακα και μιας Αυστριακής που βρέθηκε στην Ολλανδία προς αναζήτηση εργασίας. Καθώς όμως η μάνα του ήταν ήδη παντρεμένη με τον φρουτέμπορα Γιάκομπ Κλινκχάμερ, το παιδί αναγνωρίστηκε απ’ τον επίσημο σύζυγο και πήρε το όνομα του. Το ζευγάρι χωρίζει το 1940 κι ο μικρός Κλινκχάμερ διώχνεται από την πατρική εστία παρόλο που στο μεταξύ είχαν γεννηθεί και τα απολύτως νόμιμα τέκνα του Γιάκομπ και της Ολλανδής και συνεπώς ετεροθαλή του αδέρφια. Το εξώγαμο θα φιλοξενηθεί για 5 χρόνια στην Αυστρία, στο κτήμα ενός θείου απ’ την οικογένεια της μητέρας του.

Το 1945 έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια βιαιότητα. Παρακολουθεί τον βιασμό της θείας και τη σύλληψη του θείου του ως αντίποινα επειδή είχαν στη δούλεψη τους Πολωνούς εργάτες αιχμαλώτους. Ο μικρός στέλνεται με τραίνο πίσω στην Ολλανδία χωρίς τη μητέρα του. Αυτή η μητέρα στο μεταξύ, σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, έβγαζε τα προς το ζειν κάνοντας την πόρνη. Εργοδότης της η Wermacht. Το 1945 φυλακίζεται και από τότε αρχίζει και η οδύσσεια του μικρού Ρίτσαρντ που μεγαλώνει σε διάφορες θετές οικογένειες ανά την Ολλανδία. Μάλιστα κάποια στιγμή τον αναλαμβάνει και η δεύτερη γυναίκα του θετού του πατέρα που στο μεταξύ έχει μείνει χήρα και η οποία μιλάει μόνο γερμανικά .

Ο Ρίτσαρντ ζει κάθε χρόνο με διαφορετική οικογένεια και σε διαφορετική περιοχή. Μιλάει μόνο γερμανικά και οι συμμαθητές του τον αποκαλούν κοροϊδευτικά «rotmof» δηλαδή βρωμογερμαναρά και τον δέρνουν.

Κάποτε βγαίνει και η μητέρα του απ’ τη φυλακή κι ο μικρός που πάντα την αγαπούσε πολύ αρχίζει πάλι την περιπλάνηση ανά την Ολλανδία, ανάλογα με το μένει ο εκάστοτε εραστής της μητέρας του. Τελικά, εκείνη παντρεύεται έναν πλούσιο Ελβετό Εβραίο και του παρουσιάζει το παιδί ως ανίψι της.

Κάποια στιγμή εγκαθίσταται στο Άμστερνταμ στην οικογένεια του θετού πατέρα του που στο μεταξύ είχε χασάπικο. Δουλεύει εκεί κάποια χρόνια μαζί με τα αδέρφια του μέχρι τα 19 του χρόνια, αποκτώντας και μερίδιο στην επιχείρηση.

klinjkhamer_79891b.jpg

Λεγεωνάριος και ευτυχής σύζυγος

Το 1957, ο ανήσυχος Ρίτσαρντ κατατάσσεται στη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και λαμβάνει μέρος στον εμφύλιο της Αλγερίας.

Δυο χρόνια αργότερα εγκαταλείπει τη Λεγεώνα έχοντας τρεις θανάτους στο ενεργητικό του «Σκότωσα τρεις αλλά αυτό ήταν άλλο. Ήταν πόλεμος.» δηλώνει χρόνια αργότερα.

Επιστρέφει με τα πόδια στο Άμστερνταμ διασχίζοντας την Ιταλία. Πιάνει δουλειά σαν μάγειρας στα ατμόπλοια που ταξιδεύουν στην Ανατολική Αφρική, στην Ασία και στη Μεσόγειο.

Το 1961 παντρεύεται τη Λεοντίνε Φον Έμερικ με την οποία αποκτά τρία παιδιά. Στο ίδιο σπίτι μένει μαζί τους και η νεαρή Χάνι που είχε την ατυχία να αποχωριστεί τους δικούς της γονείς όταν ο πατέρας της σκότωσε τη μάνα της. Ο πατέρας της Λεοντίνε και στενός φίλος του συζυγοκτόνου, περιμάζεψε το νεαρό κορίτσι στο σπίτι. Η Χάνι βοηθάει το ζευγάρι των Κλινκχάμερ κρατώντας τους τα παιδιά, όταν εκείνοι εργάζονται στο πανδοχείο που στο μεταξύ έχουν αγοράσει.

Εντωμεταξύ, ήδη απ’ το 1969 ο Ρίτσαρντ ξεκινάει μια παράνομη ερωτική σχέση με τη νεαρή Χάνι.

Το 1977 χωρίζει με τη Λεοντίνε κι ένα χρόνο αργότερα επισημοποιεί την παράνομη σχέση του και η Χάνι γίνεται γυναίκα του.

115771207046871.jpg

Η άνοδος και η πτώση των οικονομικών

Τα οικονομικά του Ρίτσαρντ Κλινκχάμερ αρχίζουν να γίνονται ανθηρά όταν πουλάει το πανδοχείο που είχε με την πρώτη γυναίκα του κι αρχίζει να παίζει στο χρηματιστήριο. Αγοράζει μάλιστα ένα σπίτι στο Χρόνινχεν της Ολλανδίας και μια βίλα στην Πορτογαλία. Το 1983 κάνει και το ντεμπούτο του ως συγγραφέας με το «Υπάκουος σαν σκύλος»

Το ζευγάρι ζει μια ευτυχισμένη και πλούσια ζωή μέχρι το 1987 που η κρίση στο χρηματιστήριο κλονίζει την ηρεμία τους και αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες.

klinkhamer-richard-001.jpg

Ο δρόμος προς τον Φόνο

Μια ωραία μέρα, η Χάνι ανακαλύπτει ότι ο άντρας της παίζει κρυφά και δικά της χρήματα στο χρηματιστήριο.

Τα άσχημα οικονομικά οδηγούν σε καθημερινούς καυγάδες το μέχρι πρότινος ευτυχισμένο ζευγάρι. Ένα ωραίο πρωινό κι ενώ τα πράγματα από οικονομικής πλευράς έχουν φτάσει στο απροχώρητο, κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους όπου η μια οργισμένη κουβέντα διαδέχεται την άλλη, η Χάνι προτρέπει ή πιο σωστά διατάζει τον άντρα της να πάει να καταταγεί στο Στρατό της Σωτηρίας.

Λίγο θέλει να του στρίψει του ανθρώπου;

Η κουβέντα της του χτυπάει σαν μαχαιριά και μια και δυο αρπάζει τον μπαλτά (που έτυχε να έχουν σπίτι τους- ένεκα που στο παρελθόν ο Ρίτσαρντ είχε μάθει και την τέχνη του χασάπη) και τον προσγειώνει κατευθείαν στο κεφάλι της.

jaar00klinkhamer.jpg

«Όταν ηρέμησα», αφηγείται ο ίδιος «πήρα ένα μεγάλο σακί που είχε μέσα αρνίσια μπουτάκια από ζώα ελευθέρας βοσκής, λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας και μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως. Τα έβγαλα από μέσα και τα έβαλα σε άλλες πλαστικές σακούλες. Το μάγουλο της ακουμπούσε πάνω στον ώμο μου, αίμα κυλούσε στις μασχάλες μου, ρεύτηκα- η θέα έβγαζε την ενοχή απ’ το στομάχι μου… Το μοτέρ του ψυγείου πνιχτά αγκομαχούσε. Είχα ζαρώσει τόσο σαν να είχα χωρέσει μέσα στη μηχανή».

«Την αγαπούσα και την αγαπάω ακόμα. Αλλά τη σκότωσα.»

klinkhouse.jpg

Η αποκάλυψη του φόνου και το βιβλίο- σκάνδαλο

Το 1991 ο Ρίτσαρντ Κλινκχάμερ δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση της γυναίκας του Χάνι. Εννιά χρόνια αργότερα, το 2000 δηλαδή πωλείται το σπίτι στο Χρόνινχεν. Η πώληση αυτή είναι μοιραία μια και οι νέοι ιδιοκτήτες σκάβοντας για να φυτέψουν αχλαδιές, βρίσκουν ανθρώπινα οστά στον πίσω κήπο του σπιτιού τους, καλά θαμμένα, κάτω από πλάκες και μπετόν.

«Ο χασάπης του Χρόνινχεν» συλλαμβάνεται, ομολογεί κατευθείαν το έγκλημα και καταδικάζεται σε φυλάκιση.

Εφτά χρόνια αργότερα θα κάνει κοινό και βιβλιοκριτικούς να μιλάνε για την εξαιρετική πένα του- παρομοιάζοντας μάλιστα την αφηγηματική του δεινότητα μ’ αυτήν του του Έντγκαρ Άλαν Πόε-.

Η περίπτωση του Κλινκχάμερ είναι κάτι ασυνήθιστο και για τους εγκληματολόγους αλλά και για τον εκδοτικό- συγγραφικό κόσμο.

«Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα εκκεντρικό ζώο που κρατάει πένα, ο Κλινκχάμερ ξέρει να γράφει σκοτεινή λογοτεχνία», αποφαίνονται σήμερα Γερμανοί κι Αμερικανοί κριτικοί.

Ο Μάρτεν Μέιγερ, συγγραφέας και κριτικός της σοβαρής ολλανδικής εφημερίδας NCR, έγραψε τη βιογραφία του Κλινκχάμερ υπό τον τίτλο «Μια ζωή ανάμεσα στη λέξη και στον θάνατο».

Το περί ου ο λόγος βιβλίο με τον τίτλο «Την Τετάρτη Κιμά», ο δολοφόνος- συγγραφέας το ξεκίνησε προτού συλληφθεί για τον θάνατο της γυναίκας του και το ολοκλήρωσε στη φυλακή. Πρόκειται για το έκτο βιβλίο του και περιέχει υποθετικές ανακρίσεις για τον φόνο που περιγράφει και ομολογίες ότι αυτός ο ίδιος είναι ο δολοφόνος. Κι όλα αυτά, 9 χρόνια προτού βρουν οι αγοραστές του σπιτιού του τα οστά της άτυχης γυναίκας στον κήπο.

Μέχρι τότε, στη γειτονιά οργίαζαν οι φήμες ότι Τετάρτη ήταν που σκότωσε τη γυναίκα του και την άλεσε στη μηχανή του κιμά. Μια μηχανή που την είχε απ’ τον καιρό που δούλευε χασάπης στο Άμστερνταμ και που η αστυνομία είχε κατασχέσει προκειμένου να την εξετάσει για πιθανά ίχνη.

Χωρίς όμως πτώμα δεν υπήρχε φόνος, συνεπώς δεν υπήρχε και δολοφόνος.

Ο δολοφόνος- συγγραφέας, αποφυλακίζεται το 2003 με την προϋπόθεση να παρακολουθείται ηλεκτρονικά.

24uurmetklink.jpg

Τα τρία χρόνια που πέρασε στη φυλακή ( η συνολική ποινή του ήταν 7 χρόνια χάρη στην ομολογία του και μειώθηκε στα 3 χάρη στην καλή διαγωγή, την υπακοή και την πειθαρχία), περιγράφουν έναν ήσυχο άνθρωπο που έγραφε και διάβαζε ασταμάτητα. Έφτασε να διαβάζει ένα βιβλίο την ημέρα.

Τα αγαπημένα του ακούσματα ήταν το «Mon legionair» της Πιαφ και οι «Καντάτες» του Μπαχ.

Το κελί του κοσμούσαν εικόνες- πορτρέτα του Σπινόζα, του Φλομπέρ, του Πλάτωνα και του Ντοστογιέφγσκι και τα χειρόγραφα απ’ το βιβλίο που όμως κανείς εκδότης δεν ήθελε να το εκδώσει και κανείς βιβλιοπώλης να το πουλήσει.

Το βιβλίο εκδόθηκε τελικά τον Νοέμβριο του 2007 και σε λιγότερο από ένα μήνα έγινε best seller φτάνοντας τα 30.000 αντίτυπα.

woensdag-gehaktdaggoed.jpg

Σήμερα…

Σήμερα ο Ρίτσαρντ Κλινκχάμερ ζει σ’ ένα διαμέρισμα στο Άμστερνταμ, γεμάτο από περιοδικά κι εφημερίδες. Στα τραπέζια στοιβάζονται σωροί βιβλίων. Ανάμεσα τους κι η Βίβλος. «Εδώ βρίσκεται όλη η αλήθεια της δυστυχισμένης μας ζωής», λέει. Τους τοίχους καλύπτουν φωτογραφίες προσώπων. Πίνει τη μια μπύρα μετά την άλλη και νοσταλγεί τις φυλακές. «Εκεί ήταν ήσυχα και άνετα», εξομολογείται.

«Δεν μ’ ενοχλούσε κανένας. Έγραφα, διάβαζα, έφτιαχνα τον κόσμο που ήθελα. Μετά απ’ ό, τι έγινε με την Χάνι δεν μου έμεινε πια τίποτε άλλο. Μόνο τα βιβλία. Αλλά είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που κάνω, το ότι μπορώ να γράφω είναι ο παράδεισος μου».

Ο Ρίτσαρντ Κλινκχάμερ δίνει σήμερα τις δικές του εξηγήσεις για ό, τι έγινε.

scan.jpg

«Η επίσημη ομολογία ενός εγκλήματος δεν είναι ούτε ηθική, ούτε ανήθικη πράξη. Είναι τόλμη ν’ αντικρίσεις την πραγματικότητα και να πληρώσεις αυτά που χρωστάς με την τιμωρία. Ή φόβος να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Αν είχα εξαφανίσει το πτώμα, θα ήμουνα ψυχοπαθής. Όταν μπορείς να γυρίσεις ξανά εκεί για να κάνεις ιεροσυλία, όπως έλεγαν οι κλασικοί Έλληνες, αυτό είναι ψυχοπάθεια. Εγώ δεν είμαι ψυχοπαθής. Είμαι δολοφόνος».

Παράρτημα

Ο Κλινκχάμερ σε τηλεοπτική συνέντευξη

Πηγές

Στοιχεία αντλήθηκαν απ’ το άρθρο- συνέντευξη με τον Κλινκχάμερ με τίτλο: «Στη μηχανή του κιμά» της Τζίνας Αλιμπουτάκη που δημοσιεύτηκε στον Ταχυδρόμο στις 2/2/2008 και από το διαδίκτυο.

22 σκέψεις σχετικά με το “Ο κ. Κλινκχάμερ την Τετάρτη είχε κιμά”

 1. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τον συμπάθησα αυτόν, αλλά όπως λέει η Νίνα μάλλον δεν είμαστε στα καλά μας 🙂

 2. Τελικά την άλεσε ή όχι? Μου ΄μεινε η απορία!

  Μπράβο της Αλεπούς. 😀

  Κι εγώ τον ψιλοσυμπάθησα, αλλά το ΄παθα και με το Σεχίδη στο προτελευταίο μέρος και έχω αρχίσει ν’ αμφιβάλλω για την ψυχική υγιενή! 😛

 3. Δεν είχα ξανακούσει ποτέ γι’ αυτόν. Θα ψάξω να βρω και να διαβάσω το βιβλίο που αναφέρετε. Εχει εκδοθεί στα ελληνικά;

 4. Na kano mia erotisi, giati den eimai bebei pos katalava kala. Aftos o anthropos pige filaki mono gia tria hronia? Ego den ton simbathisa, polla atoma ehun perasei foveres katastaseis alla den skotonoun kathe fora pou tsakononte. An itan etsi oloi oi katoikoi ton embolemon zonon tha eprepe na alliloexontononte ston paramikro kavga. O kirios aftos itan o antras tis Hani, o antropos tis, s’afton ipotithete pos strefotan otan ihe problima kai aftos tin dolofonise. Na petheneis apo ta heria tou anthropou SOY. Eho diavasei kapou pos to 80% ton dolofonion diapratete apo atoma tou kontinou perivalontos tou thimatos alla pote den tha boreso oute na to katalavo oute na to honepso.

 5. @renata
  Ναι, την άλεσε! Δυστυχώς…
  @mpatsono
  ευτυχώς που δεν υπάρχει μια μηχανή κιμά σε κάθε σπίτι…
  @ΤΕΟ
  Δεν κυκλοφορεί ακόμα στα ελληνικά. Δεν έχει μεταφραστεί. Τουλάχιστον αυτό ήξερα μέχρι πριν 2 μήνες.
  @offshore
  Αλοίμονο! Αν σκοτώναμε όσες φορές τσακωνόμαστε, οι φυλακές δεν θα χωρούσαν τόσους φονιάδες και τα νεκροταφεία τόσα πτώματα. Οι φονιάδες είναι ακραίες περιπτώσεις κι αν εξαιρέσει κανείς τα εκ προμελέτης εγκλήματα, σε περιπτώσεις σαν αυτήν του Κλινκχάμερ, με κάποια αφορμή παίρνεις ανάποδες και κάνεις το απονενοημένο. Οι αιτίες είναι σαφώς άλλες(άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με το θύμα) και μια και αναφέρεις ότι τα περισσότερα θύματα είναι στο κοντινό περιβάλλον, είναι λογικό γιατί τα ξεσπάσματα εκεί που σε παίρνει τα κάνεις. Δεν έχω πρόθεση να τον δικαιολογήσω. Η δική μου εξήγηση έχει να κάνει με τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την απόρριψη απ’ τη μάνα του, τον προσωπικό του μόχθο να πετύχει, τις θυσίες που έκανε για την Χάνι και σαν επιστέγασμα αυτών, το ανικανοποίητο της Χάνι και την ευκολία με την οποία εκείνη τον προέτρεψε να κάνει στροφή προς τα πίσω…

 6. @offshore
  Συμφωνώ μαζί σου!Το καλύτερο είναι που λέει ότι ακόμα την αγαπάει!Το λογικό είναι αν κάποιος έστω και εν βρασμώ σκοτώσει τον άνθρωπό του,όταν μετά συνειδητοποιήσει τί έκανε σε αυτόν που αγαπά να προσπαθήσει να αυτοκτονήσει ή κάτι τέτοιο….. Τη λογοτεχνία και τη συγγραφή τη δέχομαι,έστω ότι θέλει να εξιλεωθεί και αυτόν τον τρόπο βρήκε,αλλά να μου ποζάρει με το μάτι μισότρελο και γουρλωτό σαν τον Άμλετ μεταμφιεσμένο σε ευαγγελικό πάστορα της άγριας δύσης…….ε αυτό πάει πολύ!Ισόβια έπεπε να μείνει μέσα!

 7. Σχετικά με την απορία που εξέφρασε η offshore για τη μικρή ποινή: στις σκανδιναβικές χώρες υπ΄ρχει γενικά η τάση να αποφεύγεται ο μακρόχρονος εγκλεισμός ακόμα και για σοβαρά εγκλήματα, εφόσον κρίνεται ότι ο δράστης δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία (μιλάμε βέβαια και για φυλακές που λειτουργούν πραγματικά σωφρονιστικά, με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ.). Η έμφαση δίνεται δηλαδή στην επανένταξη και την επιτήρηση εκτός φυλακής.

 8. Panemorfh douleia, sympathitikotatos o en logw kyrios.
  Exw diavasei arketa apospasmata apo vivlia tou, psakste sto net gia yliko.

  Logw to oti to thema einai ‘prosfato’, tha vreite polla.

 9. @Για το θέμα της φυλάκισης θα συμφωνήσω με τον άμμος, έτσι συμβαίνει εκεί και έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει, κατά τη γνώμη μου, και αλλού.

  @Τhe Mirror, ναι, η Αλεπού το έψαξε.

 10. Ο τυπος ηταν ολοφανερα σαλεμενος…Μαλλον για το μουρλοκομειο κι οχι για τη φυλακη

 11. @Αλεξάνδρα, ξέρετε τι λέει ο λαός: ο τρελός με την τρελάρα του, βολεύει την κοιλάρα του! 😛

 12. Πρέπει να σταματήσω να διαβάζω αυτό το μπλογκ. Οι περισσότεροι δολοφόνοι φαίνονται μάλλον συμπαθείς. Και οι ποινές είναι αν μη τι άλλο δελεαστικές. Δε θέλει πολύ να υπερισχύσει ο Ρασκόλνικοφ μέσα μου…

 13. @MvsR, εγώ ανέκαθεν πίστευα πως είστε περισσότερο Ρασκόλνικοφ παρά Μύσκιν… 😛

 14. sibathitikos tipos!!
  alla me ton fono kai to alesma oso na nai eprepe na meinei mesa !!!
  panntos i trela me ti efiia diaxwrizontai apo 1 lepti grammi!!!

 15. ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΟΛΩΣΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΣΕΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ
  ΧΡΥΣΗΙΣ

 16. @Gia, έτσι ακριβώς!

  @Χρυσηίς, ακόμα και άν ήταν έτσι, είμαι πάντα της άποψης πως αν μια κατάσταση δεν σου αρέσει, ή τη διορθώνεις, ή παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις! Από την άλλη πάλι, ας μη λέω μεγάλες κουβέντες, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! 😛

 17. παντως κ αλλοι περασανε ασχημα παιδικα χρονια…..κ γινανε χειροτεροι….αυτος τουλαχιστον μεχρι την ημερα της δολοφονιας απ οτι φαινεται εκανε ησυχη ζωη….Ουτε ψυχοπαθης ηταν…ουτε serial killer……εν βρασμω ψυχης ηταν το παλικαρι…..βεβαια μετα το οτι θυμηθηκε την παλια του τεχνη με το κρεας της γυναικας του σου αφηνει ερωτηματικα…….Εμενα παντως αδιαφορος μου ειναι….Ουτε συμπαθεις μου φανηκε αλλα ουτε κ αντιπαθεις…εχουμε διαβασει κ χειροτερα…..

 18. εγω πάλι έχω μία άκυρη απορία..
  την έκανε κυμα οκ. την έφαγε μετα;την πούλησε και την έφαγε άλλος;τι έγινε ο κυμας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s