Οι 10 πιο άγριοι κατά συρροή δολοφόνοι

Της Νίνας Κουλετάκη

O Robert Ressler, πρώην πράκτορας του F.B.I., ισχυρίζεται ότι η πιο ηλίθια ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η εξής: “Πώς είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος;”. Είναι σαν να ρωτάς πώς είναι ένας δημοσιογράφος, ή ένας αστυνομικός ή ένας παπάς. Το top ten σχηματίστηκε με δολοφόνους που μπορεί να μην προκάλεσαν τόσο θόρυβο όσο οι Ted Bundy, Charles Mason ή John Wayne Gacy, αλλά θα μείνουν στην ιστορία για την αγριότητα των φόνων και τα πολυάριθμα θύματά τους.

10. Ο Bοσκός
suradji_ahmad_jpg.jpg Μάγος-γιατρός από την Ινδονησία. Έθαβε τα θύματά του συνεπικουρούμενος από τις τρεις γυναίκες του. Θύματά του ήταν οι γυναίκες που τον επισκέπτονταν για να τις βοηθήσει να κάνουν μάγια σε σκορδόπιστους συζύγους. Χρέωνε $200-400, και τις έθαβε σε μια παρακείμενη φυτεία ζαχαροκάλαμου, μέχρι το λαιμό, ως μέρος κάποιου τελετουργικού. Στη συνέχεια τις στραγγάλιζε με ένα καλώδιο, τις έγδυνε και έπινε το σάλιο τους. Σκοπός του η απόκτηση μαγικών δυνάμεων. Συνελήφθη το 1997 και ομολόγησε τους φόνους 70 γυναικών. Αν και βρέθηκαν μόνο 40 πτώματα, περίπου 80 γυναίκες της περιοχής αγνοούνται ακόμη. Ahmad Suradji, 42.

9. O Εξολοθρευτής
anatoly-onoprienko150.jpg Ο πρώην φοιτητής δασοπονίας αρνήθηκε πως ήταν “O Εξολοθρευτής”, ο πλέον παραγωγικός δολοφόνος της Ουκρανίας. Παραδέχτηκε, εντούτοις, 8 φόνους. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα περίστροφο που ταίριαζε με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 40 φόνους, καθώς και κοσμήματα που ανήκαν σε θύματά του. Προτιμούσε οικογένειες που ζούσαν σε απομονωμένες περιοχές. Πυροβολούσε τα μέλη τους εξ επαφής, πυρπολούσε τα σπίτια τους και σκότωνε οποιονδήποτε τύχαινε να περάσει από εκεί. Σε μια τρίμηνη “περιοδεία” του κοντά στα Πολωνικά σύνορα, αφάνισε πάνω από 40 ανθρώπους, σε ένα μόνο χωριό, αλλά παρέμενε ασύλληπτος, παρά την τεράστια κινητοποίηση αστυνομίας και στρατού. Γιατί το έκανε; Γιατί έτσι του έλεγαν οι “φωνές στο κεφάλι” του! Anatoly Onoprienko 52.

8. Το βαμπίρ του Μπρούκλιν
fish2.jpgΈμοιαζε με τον παππού που όλοι θα ήθελαν για τα παιδιά τους. Φαινομενικά άκακος και γλυκός, επρόκειτο για έναν κατά συρροή δολοφόνο και βιαστή παιδιών και λάτρη του τρυφερού, παιδικού κρέατος. Ανατριχιαστική η συνταγή του για αγοράκι στο φούρνο με κρεμμύδια. Μαζοχιστής και σαδιστής συνάμα, κακοποιούσε πρώτα τον εαυτό του και μετά τα θύματά του. Βιαστής πάνω από 100 παιδιών και δολοφόνος των μισών τουλάχιστον, ήταν ο γηραιότερος θανατοποινίτης της Αμερικής. Εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα, κάτι που περίμενε με χαρά και ανυπομονησία, για τη συγκίνηση και την υπέρτατη ηδονή που θα ένοιωθε. Albert Fish, 50+.

7. Το θύμα πλεκτάνης
sales-tetes-4.jpg Ένας Γερμανός οδηγός φορτηγού, μεταξύ 1928 και 1943, στραγγάλιζε και μαχαίρωνε τα θηλυκού γένους θύματά του. Συνελήφθη για το φόνο μιας γυναίκας και ομολόγησε αβίαστα δεκάδες άλλους. Οι Ναζί τον είχαν ήδη στειρώσει, ως διανοητικά ανάπηρο και ύποπτο βιασμού, αλλά δεν μπορούσαν να τον δικάσουν, επειδή ήταν παράφρων, γεγονός που απολάμβανε ιδιαίτερα να αναφέρει. Έλυσαν το πρόβλημα μεταφέροντας τον σε ερευνητικό νοσοκομείο της Βιέννης, όπου χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινο πειραματόζωο. Στις 8 Απριλίου του 1944, ένα από τα πειράματα στα οποία τον χρησιμοποιούσαν «απέβη» μοιραίο. Πολλοί όμως είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος δολοφόνος ήταν θύμα του ναζισμού που είχε ελάχιστες ανοχές για διανοητικά καθυστερημένους και ενός φιλόδοξου διευθυντή αστυνομίας. Bruno Ludke, 86.

6. Las Poquianchis
gonzalez.jpg Δύο αδελφές, ιδιοκτήτριες οίκου ανοχής στο Μεξικό, στρατολογούσαν “εργαζόμενα κορίτσια”, τα έριχναν στα ναρκωτικά και τα ανάγκαζαν να ικανοποιούν όλες τις εξευτελιστικές και νοσηρές επιθυμίες των διεστραμμένων πελατών τους. Αν τα κορίτσια αρρώσταιναν ή ασχήμαιναν από την κακομεταχείριση και τους αλλεπάλληλους βιασμούς, τα σκότωναν. Μια μέρα η αστυνομία συνέλαβε μια πόρνη με την υποψία ότι απήγαγε νεαρά κορίτσια από την περιοχή. Αυτή ήταν που κατέδωσε τις αδελφές. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το πορνείο, ανακάλυψαν τα απομεινάρια 11 ανδρών, 80 γυναικών και αρκετών εμβρύων. Οι αδελφές δεν καταδικάστηκαν σε θάνατο, ούτε καν σε ισόβια, παρά μόνο σε 40 χρόνια φυλάκιση. Οι κυρίες Delfina και Maria de Jesus Gonzalez, 90+

5. To Μεταλλικό Δόντι
dzhumagaliev.jpgΤον αποκαλούσαν “Μεταλλικό Δόντι”, λόγω των λευκών, ψεύτικων μεταλλικών δοντιών του. Ο βασιλιάς των Σοβιετικών κανιβάλων, σκότωνε και σέρβιρε τα θύματά του στους καλεσμένους του, στο Καζακστάν. Όταν κάποιοι φίλοι του ανακάλυψαν ένα κεφάλι στην κουζίνα, στάλθηκε σε ψυχιατρικό άσυλο, από το οποίο και δραπέτευσε με δωροδοκία. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και δραπέτευσε ξανά. Οι ντροπιασμένες αρχές τον αναζητούσαν για δύο χρόνια, μέχρι που τον εντόπισαν στο Ουζμπεκιστάν. Βρίσκεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Nickolai Dzhumagaliev, 100+.

4. Pee Wee
gaskins.jpgΗ επαφή του με τη βία αρχίζει εξ απαλών ονύχων, παρακολουθώντας σε ένα πανηγύρι μια κόμπρα να καταβροχθίζει έναν αρουραίο. Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας μπαινοβγαίνει σε αναμορφωτήρια όπου συχνά τον κακοποιούσαν. Αιφνιδίασε και σκότωσε έναν διαβόητο δολοφόνο, γεγονός που τον κατέστησε θρύλο. Αποφυλακίστηκε και ασχολήθηκε με φόνους δύο ειδών: τους “φόνους της παραλίας”, όπου σκότωνε ανθρώπους που συναντούσε οδηγώντας, και τους “σοβαρούς φόνους”, κατά τους οποίους σκότωνε άτομα που γνώριζε και αντιπαθούσε. Μετά τη δολοφονία ενός συγκροτούμενου του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, εκτελέστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1991. Donald Gaskins, 100+.

3. Ο Διάβολος της Άσπρης Πόλης
holmes.jpg Ήταν γιατρός. Ξεκίνησε με το να κλέβει πτώματα από το ανατομείο της ιατρικής σχολής του Μίτσιγκαν. Μετακομίζει στο Σικάγο όπου αποκτά περιουσία δημιουργώντας μιαν αλυσίδα φαρμακείων. Χρησιμοποίησε τα πλούτη του για να χτίσει μιαν έπαυλη εκατό δωματίων, γεμάτη από θαλάμους αερίων, καταπακτές, δεξαμενές με οξέα, λάκκους με ασβέστη και κρυφές πόρτες με μυστικά περάσματα. Νοίκιαζε δωμάτια και σκότωσε τους περισσότερους από τους ενοικιαστές του, παρέσυρε γυναίκες στην έπαυλη και τις ανάγκαζε να του διαβιβάσουν τα υπάρχοντά τους πριν τις θανατώσει με γκάζι. Όταν η αστυνομία άρχισε να τον υποπτεύεται, έκαψε το κάστρο των βασανιστηρίων. Τα πτώματα των θυμάτων του βρέθηκαν στα ερείπια. Herman Mudgett (H.H. Holmes), 200+.

2. Το «αταίριαστο» ζευγάρι
lucastoole.jpg Δυο άνδρες. Γιος αλκοολικού αυτόχειρα και πόρνης ο πρώτος, τραυμάτισε μικρός το μάτι του με ένα μαχαίρι και, καθώς η μητέρα του δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, το έχασε. Συχνά τον έστελνε σχολείο ντυμένο με κοριτσίστικα ρούχα. Άρχισε την εγκληματική του σταδιοδρομία καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην πλάτη της και στη συνέχεια ασέλγησε στο πτώμα της. Έμεινε δέκα χρόνια σε ψυχιατρείο. Μετά την αποφυλάκισή του επιδόθηκε σε ένα όργιο φόνων.

Το άλλο μισό του ζευγαριού ήταν ακόμα πιο διαταραγμένο. Ένας πνευματικά ανισόρροπος τύπος που του άρεσε να φοράει γυναικεία ρούχα και να τρώει ανθρώπινο κρέας. Ο μόνος λόγος που ο σύντροφός του δεν συμμετείχε στα “γεύματα”, ήταν το γεγονός ότι δεν του άρεσε η σάλτσα barbeque που χρησιμοποιούσε ο φίλος του!

Το “αταίριαστο ζευγάρι” διακρίθηκε για φόνους ανθρώπων που έκαναν ωτοστόπ. Συχνά απλά τους χτυπούσαν με το αυτοκίνητο, όταν δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να τους σκοτώσουν με βασανιστήρια. Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο πρώτος άρχισε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την επτάχρονη ανιψιά του δεύτερου.

Ομολόγησαν πάνω από 500 φόνους, αλλά οι ειδικοί αμφισβήτησαν αυτό το νούμερο και το κατέβασαν στο πιο λογικό 200. Ο πρώτος εκτελέστηκε το 2001 ενώ ο δεύτερος πέθανε από κίρρωση του ήπατος ενώ ήταν καταδικασμένος έξι φορές ισόβια. Henry Lee Lucas και Ottis Toole, 500+!

1. Το τέρας των Άνδεων
pedroalonsolopez.jpg Διώχτηκε από το σπίτι του σε ηλικία οκτώ ετών, όταν η μητέρα του διαπίστωσε πως κακοποιούσε τη μικρότερη αδελφή του. Τον μάζεψε ένας παιδόφιλος ο οποίος και τον βίασε. Μέχρι το 1978 υπολογίζεται πως είχε σκοτώσει πάνω από 100 κοπέλες στο Περού. Διέφυγε στο Εκουαδόρ, όπου σκότωνε, κατά μέσο όρο, τρία κορίτσια την εβδομάδα επειδή ήταν “πιο τρυφερά και αθώα”. Το 1980 συνελήφθη και ομολόγησε. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν πίστευαν τον αριθμό των δολοφονιών που παραδέχτηκε, αλλά σύντομα τα ευρήματα τους έπεισαν ότι βρίσκονταν μπροστά στον πλέον “παραγωγικό” δολοφόνο όλων των εποχών. Καταδικάστηκε σε ισόβια. Pedro Alonso Lopez, 600+.

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2007, στο ΜΕΝ 24

29 σκέψεις σχετικά με το “Οι 10 πιο άγριοι κατά συρροή δολοφόνοι”

 1. Φαντάζομαι ότι το να βγάλεις το top 10 των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων είναι αρκετά δύσκολο μιας και υπάρχει πληθώρα από τέτοιους και που είναι ο ένας… ‘καλύτερος’ απ’τον άλλο!
  Περιμένω με ανυπομονησία την… επόμενη δεκάδα! 🙂

  Νίνα για άλλη μια φορά… άξιος ο μισθός σου (κι ας είναι και χόμπυ)! 😉

 2. πολυ καλη δουλεια………εννοειται we want more!!!!!!!

 3. Νόμιζα οτι το προηγούμενο άρθρο είχε τα πιο αρρωστημένα και ανώμαλα μυαλά με τους top 10 μεγαλύτερους κατα συρροή δολοφόνους. Τώρα με αυτό, βλέπω ότι έχει κι άλλους, ίσως χειρότερους.
  Περιμένουμε το επόμενο…

 4. Τώρα που το ξαναδιαβάζω, η θανατική ποινή σε τελική ανάλυση είναι καλή για αυτές τις περιπτώσεις.

 5. Τελικα η ανθρωπινη αγριοτητα καθως και η εγκληματικη επινοητικοτητα ειναι σαν το συμπαν-δεν εχουν ορια!

 6. file elgreco eidika s autes tis periptwseis h thanatikh poinh einai katakritea…
  prokeitai gia arrwstous pou protimotero einai na meletithoun san anoixta vivlia logw ths eksexousas egkefalikhs tous leitourgias.
  tha mporouse h episthmh na eunohthei alla pou myalo gia tetoia otan yphrksan oloi autoi.

 7. Δεν ξέρω τι να γράψω… πραγματικά, είναι σοκαρηστικά νούμερα… 500…600… ολόκληρα χωριά. Από την άλλη είναι περίεργο, από την μια έχουμε έναν που σκότωσε 600 και πήγε ισόβια και από την άλλη άλλους που σκότωσαν χιλιάδες και απλά είναι πρόεδροι… Άβυσσος η ψυχές των ανθρώπων…

  Lykos

  .

 8. @ TheMirror: Κάποτε είχα κάνει μελέτη για την θανατική ποινή. είχα πεί οτι υπάρχουνε εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην καταδικάζονται σε θάνατο. Απ την στιγμή που σκοτώνεις κάποιον άνθρωπο, δεν του δίνετε η ευκαιρία να μετανοήσει ή να αλλάξει είχα πεί τότε. Αλλά με τα χρόνια και τα όσα έχουμε ακούσει και δεί με τόσους εγκληματίες, άρχισα να συμπαθώ τη θανατική ποινή. Βλέπεις, σε διάφορες περιπτώσεις αντί να εκτελέσουνε ορισμένα απο αυτά τα καθάρματα, τα βάζουνε σε ψυχιατρεία και φυλακές απ όπου δραπέτευσαν και εκαναν τα ίδια και χειρότερα.
  Είναι θέμα που αξίζει συζήτηση και μπορούμε να βρούμε πολλά επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε τη μία ή την άλλη πλευρά.
  Νομίζω ότι μόλις βρήκα θέμα για συζήτηση! Κάτι θα γράψω τις προσεχείς μέρες για τη θανατική ποινή.
  Όλοι ευπρόσδεκτοι για σχόλια και απόψεις.

 9. Πρώτη φορά έρχομαι στο Blog σας. Ειλικρινά εξαιρετική δουλειά. Φοβερή.

 10. @Σαντρίνα, σαφώς και δεν είναι απόλυτο, είναι όμως αρκετά αντιπροσωπευτικό. Προσπάθησα να συμπεριλάβω κατά συρροή δολοφόνους με διαφορετικό προφίλ και ένα, τουλάχιστον, κοινό χαρακτηριστικό: τον μεγάλο αριθμό θυμάτων.

  @The Mirror, για κάποιους από αυτούς έχω ήδη γράψει αναλυτικά, για τους υπόλοιπους επιφυλάσσομαι!

  @Ρενάτα, μερσί, μερσί! 😛

 11. @Eύη, εθχαριστώ πολύ! 🙂

  @El Greco, θα με βρεις αντίθετη. Διαφωνώ κάθετα με την επιβολή της θανατικής ποινής, για λόγους που έχω κατ’ επανάλειψη εξηγήσει σε αυτό το μπλογκ. Ας επαναλάβω, μόνο, πως η απώλεια της ζωής ενός αθώου δεν αντισταθμίζει τις εκτελέσεις 100 ενόχων.

  @Αλεξάνδρα, δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο…

 12. @The Mirror, συμφωνώ.

  @Λύκε, έχεις απόλυτο δίκιο.

  @Ελ Γκρέκο, θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου επί του θέματος.

  @Ουροβόρε, καλωσόρισες. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. 🙂

 13. @Nina C: έγραψα κάτι χθές και το χω βάλει στο blog μου. είναι επιχειρήματα και απο τις 2 πλευρές και θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σας.

 14. Μια μικρή παρατήρηση έχω μόνο, σχετικά με τον Henry Lee Lucas και τον εικαζόμενο αριθμό των θυμάτων του. Εχω διαβάσει απο σχετικά αξιόπιστη πηγή πως ο συγκεκριμένος αποτελεί ένα από τα κλασσικα παραδείγματα δολοφόνων που ενω στην αρχή θεωρήθηκαν λόγω των μαρτυριών τους από τους πλέον παραγωγικούς, εν τέλει τα στοιχεία αποκάλυψαν πως στην πραγματικότητα μάλλον ήταν υπεύθυνος για 40-50 περιπου δολοφονίες.

  Οπως και ναχει, ένα ακόμη μπράβο για τη δουλειά σας, είστε μακράν ενα από τα αγαπημένα μου μπλόγκς! 🙂

  Σχετικα με τη θανατική ποινή, για μένα ανεκτό και δικαιολογημένο
  είναι να τη ζητά καποιος που έχει υπαρξει θύμα ο ιδιος ή καποιος δικός του, κι αυτό ως προϊόν οργής και εκδικητικότητας. Για όλους τους υπόλοιπους, η επιθυμία εφαρμογής της, αποτελεί στην καλύτερη
  περίπτωση αποτέλεσμα αγνοιας, ελλειψης πληροφόρησης και αδυναμίας κατανόησης της ανθρώπινης φύσης. Στη χειρότερη ασέβεια προς το συνάνθρωπο και τα θεμελιωδη δικαιώματα του, βαρβαρότητα, οπισθοδρόμιση, ελλειψη πολιτισμού και παιδείας.

 15. @black_sylver: Το ίδιο είπα κι εγώ, ότι θα πρέπει να εναποκειται στις οικογένειες των θυμάτων. Αλλά διαβάζοντας για τους πιό πάνω, δεν νομίζεις οτι τους άξιζε να πεθάνουν?

 16. Εγω ειμαι καθετακατα της θανατικης ποινης. Ακομη κι αν αφορουσε στο δολοφονο αγαπημενου μου προσωπου θα ημυν κατα. Οχι γιατι ειμαι θρησκα (που δεν ειμαι) ουτε γιατι εχω τοση καλοσυνη που να συγχωρω(ειμαι κακια). Αλλα γιατι ο θανατος ειναι μια στιγμη και μετα ηρεμια..δεν ειναι ναλογος ο πονος που προκαλει ο εκτελεσθεις με την ποινη του!

 17. Για ακόμα μια φορά, σπουδαίο πόστ – όχι τόσο για τον «άρτο και θέαμα» που, καλώς ή κακώς, προσφέρει, όσο για την τροφή για σκέψη που φανερώνεται στα comments!

  Way to go, Nina, make us think!

 18. @El Greco, kai vevaia den tous aksize na pethanoun.
  Arxika tha sou anaferw to gnwsto: Den mporeis na katadikazeis kapoion pou skotwse, skotwnontas ton. Ektos vevaia an meta, skopeueis na autoktonhseis!
  Pisteuw oti oi «megaloi» Serial Killers, aksizoun fylakish se kala kleista nosokomeia opou tha meleththoun oxi san peiramatozwa, alla san astheneis.
  Auto tha apefere karpous se pollous tomeis. Isws kapoioi ap autous meta thn opoia «therapeia» pou eggytai se tetoies periptwseis na etinan na metanohsoun. Alla to thema ksefeugei giati tha to paw sto pws prepei na antimetwpizontai ap thn koinwnia-politeia oi egklhmaties me tetoia -kai oxi mono- drash.
  Opote stamatw edw.

  Kalhmera se olous.

 19. O πρεσβύωπας δεν αρέσκεται εις την ανάγνωσιν μυθιστορημάτων που περιέχουν εγκλήματα κλπ. Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζει ότι είσαι εξαίρετη εις τη συγγραφην τοιούτων ιστοριών. Οσο αφορά τη θανατική ποινή, δεν είναι τυχαίο οτι έχει καταργηθεί στα περισσότερα πολιτισμένα κράτη.

 20. Παράθεμα: News » about : ahmad suradji
 21. Ποτε 8ανατικη ποινη ,,,,ολοι εχουμε δικαιωμα στη ζωη , κανεις δεν εχει δικαιωμα να πε8ανει!!!

 22. O μονος τροπος ,κατα τη γνωμη μου, θεραπειας ειναι να ταξιδεψει καποιος στο χρονο – πισω στο παρελθον.

 23. η πεθερα μου λεει ειστε εκπληκτικη αν θελησει να με γδαρει ζοντανο θα ζητησει τη βοηθεια σασ

 24. @Φάνη, μα αυτή είναι η αποστολή μου: να βοηθώ πεθερές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s