Όταν τα τέρατα μιλούν – II

Προηγούμενο

Του Αριστομένη Γκρίτζαλη

Peter Kurten

kurten

«Όταν το κεφάλι μου κοπεί, θα μπορώ ακόμα να ακούσω τουλάχιστον για λίγο, τον ήχο του αίματος καθώς θα αναβλύζει απ’ το λαιμό μου; Αυτό θα ήταν η ύψιστη ευχαρίστηση για μένα.»

«Δε μετανιώνω. Και όσον αφορά το αν η θύμηση των κατορθωμάτων μου μου προκαλεί ντροπη, θα σας απαντήσω. Σκεπτόμενος όσα έγιναν λεπτομερώς, δε νιώθω καθόλου δυσάρεστα. Θα έλεγα ότι το απόλαυσα.»

«Το αίμα μου και το αίμα των θυμάτων μου θα είναι η κορόνα των βασανιστηρίων μου. Πρέπει να υπάρχει ένα ανώτερο ον που έδωσε τον πρώτο σπυνθήρα στη ζωή. Αυτό το ον θα θεωρούσε τις πράξεις μου καλές, αφού εκδικούμουν την αδικία. Οι τιμωρίες που έχω υποφέρει αφάνισαν κάθε μου ανθρώπινο συναίσθημα. Να γιατί δε μετανιώνω για τίποτα.»

Peter Sutcliffe

sutcliffe

«Της μίλησα ζητώντας συγγνώμη για ό,τι είχα κάνει. Ήταν η πρώτη φορά που απολογήθηκα σε κάποιον που είχα σκοτώσει.»

Nathan Leopold

Nathan-Leopold

«Το να σκεφτώ αν θα διαπράξω ένα φόνο η όχι, πρακτικά είναι το ίδιο με το να αναρωτηθώ αν μια πίτα ως δείπνο θα μου χάριζε ευχαρίστηση ή όχι.»

Arthur Gary Bishop

kowbishop

«Ήθελα να τη βοηθήσω, απλώς δεν ήξερα πώς να της πω πως έσφαξα το παιδί της.»

Gary Alan Walker

walker

«Με συγχωρείτε που σκότωσα πέντε ανθρώπους. Εντάξει τώρα;»

Rudolf Pleil

rudolfdeadlist

«Κάθε άνθρωπος έχει ένα πάθος. Άλλοι έχουν το ουίστ, εγώ προτιμώ να σκοτώνω.»

Joel Rifkin

joelrifkin

«Κατά πάσα πιθανότητα θα καταδικαστώ, όμως δε θα φύγω ως τέρας αλλά ως τραγωδία.»

Lucian Staniak, “the Red Spider”

Staniak Lucian

«Έκοψα ένα ζουμερό λουλούδι απ’ την Olsztyn και θα το ξανακάνω κάπου αλλού, γιατί δε γίνεται γιορτή χωρίς θάνατο.» (Από το γράμμα που έγραψε αφού σκότωσε τη δεκαεφτάχρονη Danka Maciejowitz στην πόλη Olsztyn της Λιθουανίας.)

«Δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς δάκρυα, μήτε ζωή χωρίς θάνατο. Προσέξτε, θα σας δώσω αιτίες να κλάψετε.»

Henri Blot, the Necrophile

tn_th_der_anatom

«Καθένας έχει τα γούστα του, εγώ τέρπομαι με τα πτώματα.»

David Bullock

bullock

«Άρχισε να σαχλαμαρίζει με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, λέγοντάς μου πόσο ωραίο ήταν. Οπότε τον πυροβόλησα.»

Richard Ramirez, “the Night Stalker

RAMIREZ

«Λατρέυω να σκοτώνω ανθρώπους. Γουστάρω να τους βλέπω να πεθαίνουν. Θα τους πυροβολούσα στο κεφάλι και θα κουνιόντουσαν πέρα δώθε και θα θα στιφογύριζαν εδώ και κει, και μετά τέλος. Ή θα τους διαμέλιζα με ένα μαχαίρι και θα έβλεπα τα πρόσωπά τους να γίνονται πραγματικά λευκά. Λατρεύω όλο αυτό το αίμα.»

«Ακόμα και οι ψυχοπαθείς έχουν αισθήματα. Ίσως πάλι όχι.»

«Οι κατα συρροή δολοφόνοι κάνουν, σε μικρότερο βαθμό, ότι κάνουν οι κυβερνήσεις σε μεγάλο. Είναι προιόντα των καιρών μας, κι αυτοί οι καιροί είναι αιμοδιψείς.»

«Παράτησα την αγάπη και την ευτυχία πριν πολύ καιρό.»

Ted Bundy

bundy_mugshot

«Δε νιώθω ένοχος για τίποτα. Λυπάμαι τους ανθρώπους που νιώθουν ένοχοι.»

«Είμαι ο σκληρότερος καριόλης που έχετε δει ποτέ. Δε δίνω μία γι’ αυτούς τους ανθρώπους.»

«Η προσωπική σταθερότητα είναι μια απ’ τις μικρές αλλά πραγματικά απαραίτητες πολυτέλειες της ζωής.»

«Η σεξουαλική πράξη – στην ευρύτερη διάσταση των πραγμάτων – ήταν ένας υποχρεωτικός χειρισμός, όχι αυτή καθαυτή, καταλαβαίνετε τι εννοώ, η σεξουαλική πράξη δεν ήταν η, η… η κύρια πηγή ικανοποίησης.»

«Εμείς οι κατα συρροή δολοφόνοι είμαστε τα παιδιά σας, οι σύζυγοί σας, είμαστε παντού. Και θα υπάρξουν πιο πολλά νεκρά παιδιά, αύριο-μεθαύριο.»

«Νιώθεις τον ύστατο χτύπο να αφήνει το κορμί τους. Κοιτάς στα μάτια τους. Ο άνθρωπος που είναι σ’ αυτή τη θέση είναι Θεός!»

«Έχω αποφράξει το παρελθόν. Δε θα αντάλλαζα αυτό που είμαι, ή αυτά που έχω κάνει – ή τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει – με τίποτα. Οπότε, το σκέφτομαι. Και ώρες-ώρες είναι ένα γλυκό ταξίδι το να ξαπλώνω και να θυμάμαι…»

Charles Manson

manson3

«Ιδού ένας άντρας που ευθύνεται για τη δολοφονία εκκατοντάδων χιλιάδων στο Βιετνάμ και με κατηγορεί για οχτώ φόνους.» (Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του Ριτσαρτ Νίξον ότι είναι ένοχος)

«Οτιδήποτε βλέπετε σε μένα είναι μέσα σας. Αν θέλετε να δείτε ένα θηριώδη δολοφόνο, να ποιόν θα δείτε, καταλαβαίνετε; Αν με δείτε σαν αδερφό, να τι θα είμαι. Όλα εξαρτόνται απ’ το πόση αγάπη τρέφετε. Είμαι εσείς, και όταν το παραδεχτείτε θα είστε ελεύθεροι. Είμαι μόνο ένας καθρέφτης.»

«Νιώθεις ένοχος; Είσαι τρελός; Εεεμ, νιώθεις σαν wolf kabob Roth vantage; Gefrannis booj pooch boo jujube; bear-ramage. Jigiji geeji geeja geeble google. Do you begep flagaggle vaggle veditch-waggle bagga;»

«Αυτά τα παιδιά που έρχονται οπλισμένα προς εσάς είναι τα παιδιά σας. Εσείς τα διδάξατε όσα γνωρίζουν γι’ αυτόν τον κόσμο. Δεν τα δίδαξα εγώ, εσείς το κάνατε. Εγώ απλά προσπάθησα να τα βοηθήσω να σταθούν στα πόδια τους όταν ήταν υπερβολικά αδύναμα.»

«Περιμένετε να με λυγίσετε; Αδύνατον! Με κομμτιάσατε χρόνια πριν. Με σκοτώσατε χρόνια πριν…»

«Ένα μωρό γεννιέται στον κόσμο σε κατάσταση τρόμου. Πλήρης παράνοια και ενημέρωση. Βλέπει τον κόσμο με μάτια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη. Όσο μεγαλώνει, οι γονείς του του παρέχουν αφειδώς τόσα πράγματα. Του μιλούν ενώ θα έπρεπε να αφήσουν αυτό να τους μιλά. Αφήστε να παιδιά να σας οδηγήσουν.»

«Είμαι ο πάπας. Είμαι δέκα φορές ο πάπας. Είμαι εξήντα φορές ο πάπας. Αλλά είμαι ο πάπας στους λόφους και τα βουνά.»

«Καταφρονείστε με και θα δείτε έναν τρελό.Σεβαστείτε με και θα δείτε ένα Θεό.Κοιτάξτε με στα μάτια και θα δείτε τον εαυτό σας.»

«Δεν είμαστε πια στη χώρα των θαυμάτων, Αλίκη.»

«Μετάνοια για τί; Έχετε κάνει τα πάντα σε μένα. Αυτό δε μου δίνει το ίδιο δικαίωμα;»

Carl Panzram

panzram

«Φυσικά τώρα αγαπώ πολύ το Χριστό. Ναι, τον αγαπώ τόσο καταραμένα πολύ που θα ήθελα να τον σταυρώσω ξανά και ξανά!»

«Θέλω να με κρεμάσουν και δε θέλω καμία παρέμβαση απο σας, από τη βρομερή σας φάρα. Ξέρω πολλά για τον κόσμο και το ανθρώπινο χαρακτηριστικό του κακού και δεν υποκρίνομαι. Είμαι περήφανος που σκότωσα μερικούς και μετανιώνω που δε σκότωσα περισσότερους!»

«Δεν έχω καμία διάθεση να αναμορφωθώ. Η μόνη μου επιθυμία είναι να αναμορφώσω τους ανθρώπους που προσπαθούν να με αναμορφώσουν, και πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να αναμορφώσεις τους ανθρώπους είναι να τους σκοτώσεις. Το σύνθημά μου έιναι: Ληστέψτε τους, βιάστε τους και σκοτώστε τους όλους.»

«Προτιμώ να πεθάνω με αυτόν τον τρόπο, και αν έχω ψυχή να καεί στην κόλαση για εκκατομύρρια χρόνια. Εξακολουθώ να προτιμώ αυτό από έναν παρατεταμένο, αγωνιώδη θάνατο σε κάποιο μπουντούμι ή σε ένα προστατευμένο κελλί κάποιου τρελοκομείου… Το μόνο ευχαριστώ που θα πάρετε από μένα εσείς ή το είδος σας για τις προσπάθειες σας είναι η ευχή μου να είχατε όλοι ένα λαιμό, και να είχα τα χέρια μου πάνω του…» (Απάντηση στους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσπαθούσαν να τον απαλλάξουν απ΄ τις κατηγορίες του.)

«Δεν πιστεύω στον άνθρωπο, το Θεό ή το Διάβολο. Μισώ όλη τη γαμημένη ανθρώπινη φυλή, συμπεριλαμβανομένου εμένα… Καταδίωξα τους αδύναμους, τους άκακους και τους ανυποψίαστους. Ιδού το μάθημα που μου έμαθαν οι άλλοι: Η ισχύς φτιάχνει το δίκαιο.»

Albert Fish

Albert_Fish_1903

«Είχα πάντα την επιθυμία να προκαλώ τον πόνο στους άλλους και να έχω κάποιους να με χτυπούν. Ανέκαθεν απολάμβανα οτιδήποτε πονούσε. Η επιθυμία να προκαλώ πόνο, είναι ό,τι πιο υπέρτατο υπάρχει για μένα.»

«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επιθυμία να ζήσω. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επιθυμία να σκοτωθώ. Είναι κάτι αδιάφορο για μένα όλο αυτό. Δε νομίζω πως είμαι τελείως υγιής.»

«Μαστίγωσα τη γυμνή του πλάτη μέχρι το αίμα να τρέξει απ’ τα πόδια του. Του έκοψα τα αυτιά, τη μύτη, έσκισα το στόμα του απ΄το ένα αυτί ως το άλλο. Του έβγαλα τα μάτια με τον αντίχειρα. Μετά ήταν νεκρός. Έχωσα το μαχαίρι στην κοιλιά του, κόλλησα το στόμα μου στο κορμί του και ήπια το αίμα του.» (Αναφερόμενος στο μικρό Billy Gaffney.)

«Αρχικά την έγδυσα. Αχ, πως κλωτσούσε – δάγκωνε και έγδερνε. Την έπνιξα και την έκοψα σε μικρά κομμάτια ώστε να πάρω το κρέας στο δωμάτιο μου, να το μαγειρέψω και να το φάω. Πόσο γλυκός και απαλός ήταν ο μικρός της πισινός ψημένος στο φούρνο. Μου πήρε εννέα μέρες να φάω ολόκληρο το σώμα της. Δεν τη γάμησα παρόλο που μπορούσα, αν ήθελα. Πέθανε παρθένα. Τι κρίμα. Πολλά φιλάκια, Albert Fish.» (Γράμμα στη μητέρα της άτυχης Grace Βudd.)

*****

Υ.Γ. Οι παραπάνω φράσεις των πρωταγωνιστών των πιο βάναυσων εγκλημάτων, αντλήθηκαν από συνεντεύξεις των ιδίων και από ιστότοπους που συλλέγουν παρόμοιο υλικό.

15 σκέψεις σχετικά με το “Όταν τα τέρατα μιλούν – II”

 1. Πολύ ενδιαφέρον. Αποκαλύπτονται οι ψυχοσυνθέσεις κάποιων δολοφόνων. Και πόσοι ακόμα, με ίδια ψυχοσύνθεση ή ίδια πιστεύω, που, είτε δεν προχώρησαν στο έγκλημα, είτε δεν συνελήφθησαν. Μια διόρθωση μόνο: Νομίζω πως στην περίπτωση του Carl Panzram, οι οργανώσεις δεν προσπαθούσαν να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες. Προσπαθούσαν να μην εκτελεστεί η θανατική ποινή σε βάρος του.

 2. Χαίρε Δημήτρη, χάρηκα που το βρήκες ενδιαφέρον. Ισχύει, οι οργανώσεις ως βασικό τους στόχο είχαν την απαλλαγή του Panzram από την ποινή του θαβνάτου. Ωστόσο, πάλευαν να δείξουν και γενικά, ότι είναι πέρα για πέρα παράφρων.

 3. Είμαι πλέον σίγουρη. Ο Άλμπερτ Φις ήταν ο χειρώτερος όλων. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι πιο ανατριχιαστικό και βαθιά τρομακτικό όσο η παράνοια που κυριαρχούσε μέσα στο μυαλό αυτού του ανθρώπου. Κάτι τέτοιοι τύποι σε κάνουν να αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζεις…

 4. Απίστευτα ανατριχιαστικό . Μένεις άφωνος με την ευχαρίστηση που τους προκαλούσαν όλα αυτά .

 5. Vivi είμαι της ίδιας ακριβώς άποψης. Απίστευτος τύπος, αναμφισβήτητα!

 6. «Ιδού ένας άντρας που ευθύνεται για τη δολοφονία εκκατοντάδων χιλιάδων στο Βιετνάμ και με κατηγορεί για οχτώ φόνους.»

  χαχα……..το καλυτερο απ ολα!!!!

 7. Πάγωσα με τα λόγια που απηύθυνε ο Carl Panzram στους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ένας τέτοιος δολοφόνος δεν ζητάει έλεος απ’την κοινωνία,γιατί αντιτίθεται αδιακρίτως στο ανθρώπινο είδος εν συνολω,εκδικείται την ίδια την ύπαρξη! Πρόκειται για μια δαιμονική,συντριπτική «ελευθερία» που δε γνωρίζει όρια! Πραγματικά τρομακτικό!!!
  Η απάντηση του Μάνσον στον Νίξον,απλά υπέροχη!!!

 8. Eleos eleosssssssssssssssssssssssssssssss!!!Makria apo mas…
  Hthela na jera oloi auth vriskonte se mia ilikia kanenas ma kanenas den katalaveni ti soi trela kouvalane einai mia xara k mia mera jipnane k lene na skotosoume ma tous kocoume komatakia k na tous fame den nomizw!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Καταπληκτικό!!Πολύ καλή δουλειά!Πάντως ήταν όλοι τους ένας και ένας με κορυφαία την απάντηση που έδωσε ο μάνσον στον νίξον!Εύγε!!

 10. Λατρεύω το δολοφόνων.
  Μια μέρα θα είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της Βραζιλίας.

 11. Αυτα τα λογια αποδικνιουν το ποσο διεστραμενα ειναι αυτα τα καθαρματα. Το χειροτερο ομως ειναι οτι ειχαν απολυτη συνειδηση για οτι εκαναν …
  Burn in hell you sadistic motherfuckers

 12. Είναι δεδομένη η φρίκη που σου προκαλούν όλα αυτά ακούγοντας τα αλλά όλα αυτά βγάζουν και μια μεγάλη αλήθεια..Έμεινα στα λόγια του Manson και του Ramirez και για άλλη μια φορά επαληθεύω την πεποίθηση μου πως ο άνθρωπος γίνεται και δε γεννιέται δολοφόνος, πλην ελαχίστων περιπτώσεων βέβαια. Έμεινα αναυδη για το ποσο αρρωστημένο ον μπορεί να γίνει ο άνθρωπος αλλά και παράλληλα δεν μπορείς να μην αισθανθείς και θλίψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν εχουν αισθανθεί την αγάπη μέσα τους απο τους δικούς τους ανθρώπους πρώτα απ’όλα και έπειτα απο την ίδια την κοινωνία

 13. Μπρρ… Τελείως ανατριχιαστικοί οι τύποι! Τι παράνοια υπάρχει στον κόσμο…
  Αν και ομολογώ ότι γέλασα κιόλας με την απάντηση του Manson στον Nixon. Αυτό θα πει πληρωμένη απάντηση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s