Παιδιά δολοφόνοι – 1

Σκηνή από την ταινία "The Good Son", του 1993.
Σκηνή από την ταινία «The Good Son», του 1993.

Της Νίνας Κουλετάκη

Kαι μόνο στη σκέψη ενός παιδιού-δολοφόνου, το αίμα παγώνει, η ανάσα χάνεται. Κι όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που το αδιανόητο συμβαίνει: τα παιδιά σκοτώνουν. Μερικά αποφασίζουν να απαλλαγούν από μέλη της οικογένειάς τους, χωρίς προφανή λόγο καθώς φαίνεται να είχαν μια εντελώς φυσιολογική διαπαιδαγώγιση, κάποια άλλα κάνουν το ίδιο μετά από χρόνια κακοποίηση. Υπάρχουν παιδιά που νοιώθουν επιτακτική την ανάγκη να βλάψουν σωματικά κάποιον κι όταν υποκύψουν έχουμε λουτρά αίματος μ’ ένα σωρό αθώα θύματα.

Τα παιδιά υποτίθεται ότι είναι επίγειοι άγγελοι, χωρίς σκοτεινές σκέψεις στο μυαλό τους, γεμάτα αθωότητα, χωρίς σεξουαλικές αναζητήσεις και πειραματισμούς, γαλήνια και γελαστά, χωρίς θυμό να βράζει μέσα τους, λατρεύουν να χαϊδεύουν γατάκια και σκυλάκια, χωρίς να τα γδέρνουν ζωντανά και, φυσικά, χωρίς την αρρωστημένη επιθυμία να δολοφονήσουν κάποιον. Δυστυχώς, η ζωή και τα γεγονότα της έχουν κατ’ εξακολούθηση διαψεύσει αυτήν την αντίληψη.

Σ’ αυτό το άρθρο θα δούμε, συνοπτικά, κάποιες περιπτώσεις παιδιών-δολοφόνων. Αγόρια και κορίτσια, μέχρι 17 ετών, που κρίθηκαν ένοχα για μία ή περισσότερες δολοφονίες, ανηλίκων κι ενηλίκων. Για κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη εκτενή άρθρα στο «Έγκλημα και Τιμωρία», για άλλα θα υπάρξουν στο μέλλον. Μια λίστα, που σκοπό δεν έχει να καταδείξει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από παιδιά, αλλά να καλύψει κάμποσες δεκαετίες, να συμπεριλάβει και τα δύο φύλα των ανήλικων δολοφόνων και να εξετάσει όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα, εφόσον υπάρχουν. Καταχωρίζονται με φθίνουσα αρίθμηση, με το Νο 1 αφιερωμένο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών-δολοφόνων.

10. bryan-and-david-freeman10. Bryan και David Freeman

O 17χρονος Bryan Freeman και ο 16χρονος αδελφός του David, που είχαν ξυρίσει τα κεφάλια τους και είχαν κάνει τατουάζ-σύμβολα των νεοναζιστικών τους αντιλήψεων, ήταν οι άμεσοι ύποπτοι όταν οι γονείς τους και ο μικρότερος αδελφός τους βρέθηκαν νεκροί από χτυπήματα με ρόπαλο στο σπίτι τους, στο Salisbury Township της Pennsylvania. Τα δύο αδέλφια, που εκτός από την οικογένειά τους τρομοκρατούσαν κι ολόκληρη τη γειτονιά, με συνεργό τον μεγαλύτερο ξάδελφό τους Nelson Birdwell, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους γονείς τους Dennis και Brenda και τον αδελφό τους Eric. Oι Freeman ήταν οικογένεια ζηλωτών μαρτύρων του Ιεχωβά και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποτραβήξουν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους από τον δρόμο που είχαν πάρει. Οι καυγάδες και οι διαφωνίες ήταν στην ημερήσια διάταξη με τα δύο αγόρια να απειλούν και να τρομοκρατούν τους γονείς με την αγριότητά τους. Ο επίλογος σ’ αυτήν την κατάσταση, γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 1995.

09. Edmund kemper09. Edmund Kemper

To 1964, όταν ο Edmund Kemper ήταν 15 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του. Είχε προσχεδιάσει την πράξη του καιρό πριν και δεν μετανόησε γι αυτήν αργότερα. Στάλθηκε σε αναμορφωτήριο με σκοπό να εξεταστεί από ψυχιάτρους, οι οποίοι τον διέγνωσαν ως παρανοϊκό και ψυχωσικό και τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή του σε ψυχιατρείο. Εκεί, αντιλαμβανόμενος τι πίστευαν οι άλλοι για το έγκλημά του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τους γιατρούς πως είχε θεραπευτεί, όντας κοινωνικός και βοηθώντας στα ιατρεία. Μετά από πέντε χρόνια τον άφησαν ελεύθερο, για να ξανασυλληφθεί μετά από άλλα πέντε χρόνια, αφού όμως προηγουμένως θα είχε δολοφονήσει και διαμελίσει οκτώ γυναίκες. Διαβάστε περισσότερα για τον Edmund Kemper στο «Έγκλημα και Τιμωρία», στους παρακάτω συνδέσμους:

https://eglima.wordpress.com/2012/11/10/kemper-%CE%B9/

https://eglima.wordpress.com/2012/11/17/kemper2/

https://eglima.wordpress.com/2012/11/24/kemper3/

08. joshua phillips08. Joshua Phillips

To 1998, ο 14χρονος Joshua Phillips σκότωσε –χτυπώντας τη με ρόπαλο του μπέιζ-μπωλ και στη συνέχεια με μαχαίρι- την 8χρονη γειτονοπούλα του Maddie Clifton και έκρυψε το πτώμα της κάτω από το κρεβάτι του. Επτά ημέρες αργότερα, η μητέρα του παρατήρησε υγρά να τρέχουν κάτω από το κρεβάτι του Joshua, για να ανακαλύψει έντρομη το, σε αποσύνθεση, πτώμα της Maddie. Ο Joshua της εξομολογήθηκε ότι, κατά λάθος παίζοντας, χτύπησε τη Maddie στο μάτι. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει και τότε ο τρομοκρατημένος Joshua την έσυρε στο σπίτι του, όπου την αποτελείωσε με έντεκα μαχαιριές. Η ιστορία του δεν έπεισε την έδρα και τους ενόρκους του δικαστηρίου της Florida, όπου έγινε η δίκη του, και καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού. Μέχρι σήμερα η μητέρα του εξακολουθεί να εφεσιβάλει την απόφαση, με το σκεπτικό ότι –αν και ανήλικος- δικάστηκε ως ενήλικας.

07. bosket07. Willie Bosket

O Willie Bosket, γεννημένος το 1962, είναι ένας καταδικασμένος δολοφόνος του οποίου τα εγκλήματα, που διέπραξε σε νεαρή ηλικία, οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου αντιμετώπισης ανηλίκων εγκληματιών, δίνοντας την δυνατότητα στα δικαστήρια να τους δικάζουν ως ενήλικες, αν είχαν διαπράξει φόνο. Τον Μάρτιο του 1978, ο 15χρονος τότε Willie, πυροβόλησε και σκότωσε τον Noel Perez στο μετρό της Νέας Υόρκης, σε μιαν απόπειρα να τον ληστέψει. Οκτώ ημέρες αργότερα πυροβόλησε τον Moses Perez (απλή συνωνυμία με το πρώτο θύμα του). Ο Willie καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, που τότε ήταν το ανώτερο που μπορούσε να επιβληθεί σ’ έναν ανήλικο. Η ελαφριά αυτή ποινή για δύο φόνους εξόργισε την κοινή γνώμη και η κατακραυγή οδήγησε στην αλλαγή της νομοθεσίας, όπως γράφω παραπάνω. Ο Bosket αποφυλακίστηκε πράγματι μετά από πέντε χρόνια, αλλά στη διάρκεια της ζωής του υπέπεσε σε πολλά άλλα αδικήματα και καταδικάστηκε σε ισόβια. Εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Νέας Υόρκης, στην απομόνωση. Την ιστορία του Willie Bosket μπορείτε να διαβάσετε στο «Έγκλημα και Τιμωρία», σε πέντε μέρη, εδώ:

https://eglima.wordpress.com/2011/03/12/bosket-i/

https://eglima.wordpress.com/2011/03/19/bosket-ii/

https://eglima.wordpress.com/2011/03/26/bosket-iii/

https://eglima.wordpress.com/2011/04/09/bosket-iv/

https://eglima.wordpress.com/2011/04/16/bosket-v/

06. laurie tackett06. Laurie Tackett

Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου του 1992, ο Donn Foley και ο αδελφός του Ralph, αποφάσισαν να πάνε να κυνηγήσουν ορτύκια στο δάσος της κομητείας Jefferson. Είχαν μόλις διανύσει ένα μίλι, όταν ο Donn έστριψε στην οδό Lemon κι ο Ralph παρατήρησε κάτι περίεργο στην άκρη του δρόμου, στην αρχή ενός άδειου οικοπέδου. Από την αρχή του έμοιασε για σώμα, αλλά ήταν τόσο άσχημα καμμένο που υπέθεσαν πως ήταν κούκλα βιτρίνας. Αποδείχτηκε πως επρόκειτο για το πτώμα της Shanda Sharer ο οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα, ήταν το θύμα ενός ερωτικού λεσβιακού τριγώνου. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι η κοπέλα είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές, αλλά ο θάνατος προήλθε από τη φωτιά. Για τον φόνο ενοχοποιήθηκαν η Laurie Tackett, μαζί με τις Toni Lawewnce και Hope Rippey. Η Laurie εκείνη την εποχή ήταν 17 ετών και προερχόταν από μια προβληματική οικογένεια. Η μητέρα της ήταν θρησκόληπτη πεντηκοστιανή και ο πατέρας της είχε καταδικαστεί δυο φορές σε φυλάκιση την δεκαετία του ’60. Στην δίκη της, η Laurie Tackett ισχυρίστηκε ότι, ως παιδί, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά δυο φορές, σε ηλικία πέντε και δώδεκα ετών.

Συνεχίζεται                      

crime_and_punishment22

2 σκέψεις σχετικά με το “Παιδιά δολοφόνοι – 1”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s